Νέα

  • ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Λύσεις αποσυμφόρησης των εμπορευματοκιβωτίων αναζητεί η Cosco

Τρόπους προκειμένου να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα της «ασφυξίας» στους αποθηκευτικούς χώρους στον Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων του λιμανιού του Πειραιά αναζητούν στην Cosco. Αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχει ελεύθερος χώρος αποθήκευσης εμπορευματοκιβωτίων που φέρνουν τα containerships στον Πειραιά, αφού τους προηγούμενους μήνες κατέληξαν στο μεγάλο λιμάνι χιλιάδες εμπορευματοκιβώτια που είχαν προορισμό άλλα λιμάνια.

Η κατάσταση αυτή, που θα είχε αποφευχθεί, όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά, αν υπήρχε σήμερα ο Προβλήτας 4 -τον οποίον ο κινεζικός όμιλος έχει ζητήσει να κατασκευάσει- και ο Πειραιάς θα ήταν το δεύτερο μεγαλύτερο λιμάνι της Ευρώπης, αντικατοπτρίζεται στα στοιχεία του Δεκεμβρίου 2021.

Για να «αφήσει» ένα πλοίο εμπορευματοκιβώτια στο λιμάνι του Πειραιά σήμερα, θα πρέπει να φορτώσει κιόλας, προκειμένου να δημιουργηθούν κενοί χώροι. Όσον αφορά την αποκλιμάκωση της «ασφυξίας» των αποθηκευτικών χώρων στο λιμάνι, εξετάζεται η δυνατότητα να φύγουν containers για άλλα λιμάνια με μικρά πλοία, τα λεγόμενα feeders. Την κατάσταση, ωστόσο, δυσχεραίνει το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η παγκόσμια μεταφορική αλυσίδα, με εκατοντάδες containerships να αναμένουν για πολλές ημέρες προκειμένου να φορτοεκφορτώσουν.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X