Νέα

  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

Λιμάνι και Μαρίνα Λάρνακας: Πράσινο φως από Υπουργικό για την υπογραφή των συμβολαίων

Το Υπουργικό Συμβούλιο έδωσε την έγκρισή του για την υπογραφή ενός από τα πιο σημαντικά αναπτυξιακά έργα το οποίο αφορά στην ανάπτυξη της περιοχής του Λιμανιού και της Μαρίνας Λάρνακας.

Σε δηλώσεις του ο Υπουργός Μεταφορών Γιάννης Καρούσος ανέφερε ότι οι επενδύσεις για το μεγαλεπήβολο αυτό έργο αναμένεται να ανέλθουν περίπου στο € 1 δισεκατομμύριο. “Τα πρόσθετα υπολογιζόμενα οφέλη για την οικονομία του τόπου, πέραν από τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, αναμένεται να ξεπεράσουν τα €120 εκατομμύρια τον χρόνο κατά την περίοδο πλήρους ανάπτυξης” τόνισε ο κ. Καρούσος.

“Μέσα στις επόμενες ημέρες, θα καλέσουμε για υπογραφή τον επιτυχόντα προσφοροδότη. Υπενθυμίζω ότι πρόκειται για την κοινοπραξία Eldeman Holding BV και Alexandrou Corporate Services Ltd, Ισραηλινών και Κυπριακών συμφερόντων αντίστοιχα. Είναι με μεγάλη χαρά που προαναγγέλλω την υπογραφή της Σύμβασης Παραχώρησης, αφού αυτό σηματοδοτεί την ολοκλήρωση της διαδικασίας και μια νέα σελίδα για την πόλη της Λάρνακας και της Κύπρου γενικότερα”.

Οι εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν τον Ιανουάριο 2021, και να εξελιχθούν σε περίοδο που φτάνει τα 15 χρόνια για την πλήρη ανάπτυξη του μεγαλεπήβολου αυτού έργου.

Ο κ. Καρούσος επεσήμανε ότι οι επενδύσεις αφορούν, μεταξύ άλλων, την επέκταση του λιμανιού, την επέκταση και αναβάθμιση της μαρίνας, την ανάπτυξη γης η οποία συμπεριλαμβάνει την ανέγερση χώρων για κοινωνικές και πολιτιστικές δραστηριότητες, νοσοκομείου και εκπαιδευτικών κέντρων, καθώς επίσης τη δημιουργία χώρων πρασίνου, πεζοδρόμων και πεζοδρομίων.

Τη σημαντική αυτή εξέλιξη σχολίασε και ο δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας, τονίζοντας ότι η έγκριση για υπογραφή του συμβολαίου από το Υπουργικό δίνει ζωή σε ένα έργο δισεκατομμυρίων που θα δώσει νέα πνοή στη Λάρνακα, στην οικονομία και θα δημιουργήσει πάρα πολλές νέες θέσεις εργασίας αξίας 120 εκατομμυρίων το χρόνο.

https://www.facebook.com/andreas.vyras/posts/10222246095255394

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X