Νέα

  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

Όπλισε το ψαροτούφεκο κατά επιθεωρητή που τον έπιασε να ψαρεύει παράνομα

Νέα υπόθεση λαθραλιείας με τη χρήση ψαροντούφεκου και φωτεινών πηγών κατά τη διάρκεια της νύχτας αντιμετώπισαν Επιθεωρητές του Τμήματος Αλιείας και Θαλασσίων Ερευνών (ΤΑΘΕ), του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος το βράδι της Τρίτης 9 Νοεμβρίου 2021.

Συγκεκριμένα και μετά από πληροφορία που είχε ληφθεί, Επιθεωρητές του ΤΑΘΕ εντόπισαν σε θαλάσσια περιοχή της Πάφου γύρω στις 21:00 ένα άτομο να αλιεύει με τη χρήση ψαροντούφεκου.  Αυτή η μέθοδος αλιείας κατά τη διάρκεια της νύχτας απαγορεύεται, αφού έχει καταστροφικές συνέπειες στους ιχθυοπληθυσμούς.

Ο παραβάτης, ο οποίος είχε απασχολήσει το ΤΑΘΕ και σε προηγούμενες παρόμοιες περιπτώσεις, κατά τη διάρκεια του ελέγχου δεν ήταν συνεργάσιμος, ενώ σε συγκεκριμένη στιγμή όπλισε και πρόταξε το ψαροντούφεκο προς Επιθεωρητή του ΤΑΘΕ, απειλώντας τον για πρόκληση σωματικής βλάβης.

Το περιστατικό καταγγέλθηκε στην αστυνομία για επίθεση και απειλή πρόκλησης σωματικής βλάβης με όπλο, ενώ ο Παραβάτης θα καταγγελθεί και από το ΤΑΘΕ για την παράνομη αλιεία. Το ΤΑΘΕ με πρωταρχικό σκοπό τη διασφάλιση της ασφάλειας και υγείας των υπαλλήλων του, αλλά και του έργου που επιτελεί για πάταξη της παράνομης και λαθραίας αλιείας θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες νόμιμες ενέργειες προκειμένου αυτού του είδους οι παράνομες και εγκληματικές συμπεριφορές να οδηγηθούν ενώπιων της δικαιοσύνης και να τιμωρηθούν παραδειγματικά.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X