Νέα

  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

«Κύμα» κενών δρομολογίων απειλεί την εφοδιαστική αλυσίδα

Ιδιαιτέρως ανησυχητικά είναι τα στοιχεία που έρχονται από τα Κινεζικά λιμάνια τα οποία ήδη δοκιμάζονται από τις ισχυρές αναταράξεις της δίνης που δημιούργησε το Yantian.

Σύμφωνα με τις πρώτες αναλύσεις τα «κενά δρομολόγια» αυξήθηκαν κατά 300% μέσα σε ένα μήνα λόγω της συμφόρησης στο λιμάνι της Yantian με 298 πλοία με συνολική δυναμικότητα άνω των τριών εκατομμυρίων TEU’s να έχουν παρακάμψει το λιμάνι. Με βάση τα στοιχεία ο μέσος όρος παραμονής των προς εξαγωγή εμπορευματοκιβωτίων στο εν λόγω Κινεζικό λιμάνι έχει φτάσει τις 23,06 ημέρες στα μέσα Ιουνίου με τους μέσους χρόνους παραμονής των εισαγόμενων εμπορευματοκιβωτίων τις 6 ημέρες.

Με την πίεση να μετακυλίεται στα γειτονικά Κινεζικά λιμάνια το ενδεχόμενο να συμβεί μία νέα απορρύθμιση της εφοδιαστικής είναι ορατό με τους αναλυτές να ανησυχούν για «μετάδοση» των προβλημάτων σε όλο το εύρος της εφοδιαστικής. Την ίδια στιγμή τα κόστη για τα κουτιά έχουν ήδη φτάσει στα ουράνια χωρίς κανένας να γνωρίζει που και πότε θα επιβραδυνθεί η άνοδος των τιμών που αγγίζουν σήμερα τα έντεκα χιλιάδες δολάρια για τα 40άρια.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X