Νέα

  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

Κύκνος θρηνούσε το νεκρό ταίρι του στις σιδηροδρομικές ράγες διακόπτοντας την κυκλοφορία

Μια συγκινητική ιστορία εκτυλίχθηκε στην Γερμανία, όταν ένας κύκνος πενθούσε το θάνατο του συντρόφου του στις ράγες σιδηρόδρομων, διακόπτοντας την κυκλοφορία περισσότερων από είκοσι τρένων για σχεδόν μια ώρα.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε η αστυνομία, ο κύκνος απομακρύνθηκε με τη βοήθεια της πυροσβεστικής.

Οι δύο κύκνοι πετούσαν πάνω από τις ράγες των τρένων υψηλής ταχύτητας που συνδέουν την Κασέλ με την Γκέτινγκεν στο κεντρικό τμήμα της Γερμανίας. Ένα από τα δύο πουλιά όμως σκοτώθηκε, όταν σύμφωνα με τις εικασίες της αστυνομίας της Κασέλ, άγγιξε εναέρια ηλεκτροφόρα καλώδια.

Το άλλο πουλί, θρηνώντας, κάθισε στο πλάι του νεκρού ταιριού του κι αντιστάθηκε στις προσπάθειες σιδηροδρομικών να το απομακρύνουν από τις ράγες. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει βρετανική εταιρεία για την προστασία των πτηνών, η κίνησή του δεν εκπλήσσει καθώς οι κύκνοι προσπαθούν να μείνουν ζευγάρι με το ταίρι που έχουν επιλέξει για όλη τη διάρκεια της ζωής τους, και η απώλεια ενός συντρόφου μοιραία τους προκαλεί έντονες αντιδράσεις.

Χρειάστηκε να επέμβουν πυροσβέστες με ειδικό εξοπλισμό. Απομάκρυναν τον νεκρό κύκνο και το ταίρι του, σώο και ασφαλές, από την περιοχή. Το πουλί που σώθηκε αφέθηκε ελεύθερο στον ποταμό Φούλντα.

Είκοσι τρεις συρμοί καθυστέρησαν περίπου σαράντα λεπτά της ώρας όσο διαρκούσε η επιχείρηση διάσωσης, σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X