Νέα

  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

Κόλλησε κι’ άλλο πλοίο στην Διώρυγα του Σουέζ

Την Κυριακή, ένα άλλο υπερμεγέθη πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων προσάραξε στα στενά όρια της διώρυγας του Σουέζ. Αυτή τη φορά, ωστόσο, υπήρξε ελάχιστη έως καθόλου αναστάτωση, και το πλοίο επέστρεψε γρήγορα και στο δρόμο του.

Πρόκειται για το  TEU boxship MSC Istanbul, το οποίο κατευθυνόταν προς τα  βόρεια όταν προσάραξε στο χιλιόμετρο 78 του καναλιού. Η Αρχή της Διώρυγας του Σουέζ (SCA) έστειλε τέσσερα ρυμουλκά για να ανταποκριθούν στην προσάραξη και να προσπαθήσουν να επαναφέρουν το πλοίο.

Ευτυχώς, αυτό το τμήμα του καναλιού έχει δύο παράλληλα κανάλια και ο πρόεδρος της SCA Οσάμα Ραμπέι, ανέφερε ότι τα υπόλοιπα πλοία της νηοπομπής με προορισμό τα βόρεια εκτράπηκαν στην ανατολική πλωτή οδό. Όλα τα πλοία της ημέρας με προορισμό νότια διήλθαν επίσης κανονικά.

Μέχρι τις 8:00 το βράδυ ώρα τοπική ώρα, η SCA ανακοίνωσε ότι το πλοίο επέστρεψε στην πορεία του .

Η πιο σοβαρή περίπτωση  προσάραξης  σκάφους στο κανάλι, αφορούσε το περιστατικό του Ever Given, της εταιρείας Ever Green το οποίο  έκλεισε την πλωτή οδό για έξι ημέρες, τον Μάρτιο του 2021. Η πλώρη και η πρύμνη του τεράστιου σκάφους έπεσαν σε απέναντι όχθες, εμποδίζοντας εντελώς τη νότια έκταση της πλωτής οδού με μία λωρίδα.

Μια συνδυασμένη προσπάθεια  με τη χρήση κατασκευαστικών εκσκαφέων, βυθοκόρων αναρρόφησης κοπής, μεγάλα ρυμουλκά διάσωσης και εκατοντάδες άτομα, κατάφερε τελικά να απεγκλωβίσει το σκάφος.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X