Νέα

  • Η ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟΥΣ ΩΚΕΑΝΟΥΣ

Κορυφαίες ιαπωνικές ναυτιλιακές ανακοίνωσαν νέα προγράμματα βιοκαυσίμων

Δύο από τις κορυφαίες ναυτιλιακές εταιρείες της Ιαπωνίας ανακοίνωσαν κινήσεις που αποσκοπούν στην επέκταση της χρήσης βιοκαυσίμων στις εργασίες τους. Τόσο η NYK όσο και η Mitsui O.S.K. συνεχίζουν τις προσπάθειες δοκιμών, καθώς επιδιώκουν να χρησιμοποιήσουν εναλλακτικά καύσιμα για την επίτευξη βραχυπρόθεσμων περιβαλλοντικών στόχων.

Πολλές ναυτιλιακές εταιρείες έχουν αναφέρει μεμονωμένες δοκιμές βιοκαυσίμων με θετικά αποτελέσματα, κυρίως χρησιμοποιώντας προμήθειες από το Ρότερνταμ και τη Σιγκαπούρη. Οι ιαπωνικές εταιρείες επιδιώκουν να επεκτείνουν τη διαθεσιμότητα βιοκαυσίμων.

Mitsui O.S.K , μέσω της εξ ολοκλήρου ιδιοκτησίας της εταιρείας MOL Chemical Tankers ξεκινά μια μελέτη για την πλήρη προμήθεια καυσίμου βιοντίζελ με τον κορυφαίο έμπορο εμπορευμάτων Trafigura και την εταιρεία προμήθειας καυσίμων TFG Marine. Οι εταιρείες μελετούν την προμήθεια και την υποδομή για βιοντίζελ, με στόχο την καθιέρωση παγκόσμιας προμήθειας καυσίμου βιοντίζελ για τον στόλο δεξαμενόπλοιων χημικών της MOL. Η εταιρεία αναφέρει ότι αυτή τη στιγμή διαχειρίζεται 78 δεξαμενόπλοια χημικών βαθέων υδάτων, καθώς και άλλα έξι δεξαμενόπλοια μικρών αποστάσεων.

Ως μέρος της κοινής μελέτης, η TFG Marine προμήθευσε πρόσφατα βιοντίζελ για μια θαλάσσια δοκιμή, χρησιμοποιώντας το δεξαμενόπλοιο χημικών Niseko Galaxy που λειτουργεί από τη MOL. Περίπου 200 μετρικοί τόνοι βιοντίζελ ανεφοδιάστηκαν στο λιμάνι του Ρότερνταμ στις αρχές Μαρτίου, με το σκάφος να πλέει στην Ακτή του Κόλπου των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια των θαλάσσιων δοκιμών.

Στόχος είναι η ανάπτυξη μιας παγκόσμιας προσφοράς καυσίμου βιοντίζελ. Αναμένουν να επιτύχουν μείωση 25 έως 30 τοις εκατό στις εκπομπές CO2 σε ένα μείγμα 30 τοις εκατό βιοντίζελ και 70 τοις εκατό συμβατικού βαρέος μαζούτ.

Η TFG, η οποία ιδρύθηκε το 2019 ως κοινοπραξία μεταξύ της Frontline, της Golden Ocean Group και της Trafigura Group, εργάζεται για την ταχεία οικοδόμηση των επιχειρήσεων ανεφοδιασμού καυσίμων. Το 2021, η εταιρεία συμμετείχε σε μια άλλη δοκιμή εργασιών βιοντίζελ με ένα δεξαμενόπλοιο προϊόντων LR1 της d’Amico Group. Η TFG επιδιώκει να επεκτείνει το ανεφοδιασμό βιοντίζελ της, ως μέρος των προσπαθειών της να συμβάλει στην απαλλαγή από τις ανθρακούχες εκπομπές του ναυτιλιακού τομέα.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X