Νέα

  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

“Κολυμπώ με τους ΟΥΚ” – Μήνυμα ζωής από τη Λεμεσό για τους “Μικρούς Ήρωες”- ΒΙΝΤΕΟ

Το μήνυμα ότι κανένα παιδί δεν πρέπει να παλεύει μόνο με τον καρκίνο και τη λευχαιμία, έστειλαν για μια ακόμη φορά οι εθελοντές για τους «Μικρούς Ήρωες». 

Η συγκινητική εκδήλωση, πρωτοβουλία του Ευρωβουλευτή Λουκά Φουρλά και των ΟΥΚ, «Κολυμπώ με τους ΟΥΚ – Περπάτημα Αγάπης για τους δικούς μας μικρούς ήρωες» πραγματοποιήθηκε το πρωί στη Λεμεσό.

 Σε σύντομο χαιρετισμό του ο Λουκάς Φουρλάς εξέφρασε την αποφασιστικότητά του να συνεχίσει την προσπάθεια στήριξης των μικρών ηρώων της ζωής. «Δεν θα σταματήσουμε ποτέ να παλεύουμε για τα μωρά μας», είπε.

Στο δικό της χαιρετισμό η Πρόεδρος της Βουλής, Ανίτα Δημητρίου, είπε ότι ο καρκίνος δεν είναι ανίκητος. «Κανένα παιδί δεν πρέπει να είναι μόνο, να αντιμετωπίζει αυτή την πρόκληση, αυτή τη δοκιμασία,  δίνεται σήμερα ένα μάθημα ζωής ότι μαζί μπορούμε. Ο καρκίνος δεν είναι ανίκητος. Είμαστε εδώ και θα είμαστε εδώ να στηρίζουμε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια», ανέφερε. 

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε για 4η χρονιά, στη θαλάσσια περιοχή της Επίχωσης, φέτος δε με τη στήριξη της Αστυνομίας, της οποίας η ηγεσία παρευρέθηκε σύσσωμη.

Μέλη της Ομάδας Υποβρύχιων Καταστροφών και εθελοντές διένυσαν κολυμπώντας απόσταση δύο περίπου χιλιομέτρων, για να στείλουν μηνύματα αγάπης και ζωής και να ενισχύσουν οικονομικά την όλη προσπάθεια. Τους κολυμβητές συνόδευαν μέχρι τον τερματισμό η ομάδα CYjetski, με τον Πρόεδρο της Μάριο Καδή, να ενώνεται μαζί της, μετά από την ολοκλήρωση της τετραήμερης θαλάσσιας διαδρομής των 200 χιλιομέτρων. Μαζί τους ήταν και τα παιδιά από τον Παγκύπριο Αθλητικό Σύνδεσμο Ιδιοκτητών Μικρών Σκαφών (τύπου Laser).

Ταυτόχρονα, με την κολύμβηση πραγματοποιήθηκε και η καθιερωμένη «Πορεία Αγάπης», το έναυσμα της οποίας έδωσε η Πρόεδρος της Βουλής Αννίτα Δημητρίου η οποία πορεύθηκε δυτικά επί της Επίχωσης προς τη δυτική αποβάθρα του παλιού λιμανιού, κοντά στη Μαρίνα Λεμεσού, όπου έγινε η υποδοχή των κολυμβητών.

Το έναυσμα για την εκκίνηση, έδωσε ο Αρχηγός Αστυνομίας κ. Στέλιος Παπαθεοδώρου, ο οποίος τόνισε πως η Αστυνομία Κύπρου έδωσε σήμερα το παρών της σε αυτή την εκδήλωση που έχει θεσμοθετηθεί εδώ και πέντε χρόνια στα πλαίσια της κοινωνικής της ευθύνης. «Συνεχίζουμε να στηρίζουμε τους Μικρούς Ήρωες. Ευχόμαστε κάθε παιδί να έχει τη συνδρομή που χρειάζεται», είπε.

https://fb.watch/9ZLifNeXWR/

https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fcypolice%2Fposts%2F278479524320735&show_text=true&width=500″ width=”500″ height=”684″ style=”border:none;overflow:hidden” scrolling=”no” frameborder=”0″ allowfullscreen=”true” allow=”autoplay; clipboard-write; encrypted-media; picture-in-picture; web-share”></iframe>

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων,  ο Υπουργός Άμυνας Χαράλαμπος Πετρίδης, ο βοηθός Γενικός Εισαγγελέας Σάββας Αγγελίδης, ο δήμαρχος Λεμεσού Νίκος Νικολαίδης, βουλευτές, δημοτικοί σύμβουλοι και άλλοι επίσημοι. 

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X