Νέα

  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

Κοινή Άσκηση Έρευνας και Διάσωσης Κύπρου – Γαλλίας – Εντυπωσιακές εικόνες

Κοινή Άσκηση Έρευνας και Διάσωσης Κύπρου – Γαλλίας με την ονομασία “CYFRA 01/21” πραγματοποιήθηκε χθες Τρίτη στη θαλάσσια περιοχή νοτίως της Κύπρου, εντός της περιοχής ευθύνης της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης της Κυπριακής Δημοκρατίας, στην άσκηση συμμετείχαν η γαλλική φρεγάτα «ACONIT», ελικόπτερο AW-139  της 460 Μοίρας Ε-Δ της Διοίκησης Αεροπορίας του ΓΕΕΦ, ελικόπτερο ΑW-139 της Μονάδας Αεροπορικών Επιχειρήσεων της Αστυνομίας, καθώς και εξειδικευμένοι νοσηλευτές των Ειδικών Ομάδων «MEDEVAC» της Υπηρεσίας Ασθενοφόρων του ΟΚΥΠΥ.

“Σκοπός της άσκησης, τον συντονισμό της οποίας είχε το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λάρνακας, ήταν η ανάπτυξη της συνεργασίας για αντιμετώπιση περιστατικών Ε-Δ και καταστάσεων κινδύνου που δύναται να προκύψουν στην περιοχή Ε-Δ της Κυπριακής Δημοκρατίας”, αναφέρεται.

Προστίθεται πως “η εν λόγω άσκηση αποτελεί την 1η συνεργασία εντός του 2021 και συνολικά την 39η, στο πλαίσιο μιας μακρόχρονης συνεργασίας σε θέματα Ε-Δ μεταξύ των δυνάμεων της ΚΔ και αεροναυτικών δυνάμεων της Γαλλίας που δραστηριοποιούνται στην περιοχή της Αν. Μεσογείου”.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X