Νέα

  • ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Κλείσιμο του μονοπατιού προς Φοντάνα Αμορόζα για οχήματα, ζητούν οι Φίλοι του Ακάμα

Το κλείσιμο του μονοπατιού προς Φοντάνα Αμορόζα για τα ιδιωτικά οχήματα ζητεί η Οικολογική Παρέμβαση Φίλοι του Ακάμα.

Σε σχετική της ανακοίνωση, αναφέρει ότι, το μονοπάτι αυτό έχει πρόσφατα χαρακτηριστεί από το Τμήμα Δασών ως δασικός δρόμος για υπηρεσιακή χρήση μόνο για σκοπούς Προστασίας του Δάσους και της Προστατευόμενης Περιοχής Νatura 2000.

Προς τούτο έχει περιληφθεί και στο Σχέδιο Αειφόρου Ανάπτυξης του Εθνικού Δασικού Πάρκου, ως Δασικός Δρόμος τον οποίο θα χρησιμοποιούν μόνο τα λεωφορεία και shuttles του Πάρκου που θα είναι και καταλλήλως εξοπλισμένα.

Η παραλία Φοντάνα Αμορόζα βρίσκεται στη μύτη της χερσονήσου του Ακάμα και εντοπίζεται σε μια δυσπρόσιτη αν και ειδυλλιακή τοποθεσία του Ακάμα. Εκεί, κάποτε υπήρχε ένα λιμάνι όπου κατέφευγαν τα πειρατικά πλοία, όταν τα έπιανε φουρτούνα. Στη συγκεκριμένη τοποθεσία σήμερα, έχει διασωθεί μια λίθινη βρύση, που κατά το παρελθόν ήταν γνωστή ως Fontana Amorosa, οπότε και τελικά έδωσε την ονομασία της στην περιοχή.

Το όνομα Φοντάνα Αμορόζα σημαίνει η πηγή του έρωτα και συνδέεται με τα διάσημα Λουτρά της Αφροδίτης, το φυσικό σπήλαιο που η θεά του έρωτα απολάμβανε το μπάνιο της, τα οποία και βρίσκονται σε απόσταση περίπου 6 χιλιομέτρων.Σ’ αυτή τη βορειοδυτική πλευρά του νησιού, το τοπίο μοιάζει πιο παρθένο απ’ οπουδήποτε αλλού.

Ο δρόμος που κατεβαίνει από τον Ακάμα είναι χωμάτινος (περίπου 20 χιλιόμετρα από την περιοχή της Λάρας και την ομώνυμη παραλία της). Η παραλία Φοντάνα Αμορόζα ενδείκνυται για καταδυτικές εξερευνήσεις και περιπατικές περιηγήσεις αφού παρακείμενα της ακτογραμμής, περνούν πολλά μονοπάτια της φύσης, άλλα μεγαλύτερου και άλλα μικρότερου βαθμού δυσκολίας.

Η Οικολογική Παρέμβαση Φίλοι του Ακάμα, καλεί τις αρμόδιες υπηρεσίες όπως προβούν στην άμεση απαγόρευση της διόδου αυτής από  ιδιωτικά οχήματα, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσαν.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X