Νέα

  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

Κατασβέστηκε η φωτιά που ξέσπασε σε δεξαμενόπλοιο στη Σρι Λάνκα – Πέντε Έλληνες στο πλήρωμα

Κατασβέστηκε η φωτιά που είχε ξεσπάσει σε ένα supertanker στα ανοικτά των ακτών της Σρι Λάνκα, ανακοίνωσε σήμερα ένας εκπρόσωπος του Πολεμικού Ναυτικού.

Όπως είπε στο Reuters ο εκπρόσωπος και πλοίαρχος Ίντικα ντε Σίλβα, «η πυρκαγιά στο δεξαμενόπλοιο κατασβέστηκε ωστόσο, εξακολουθούμε να κάνουμε ψεκασμούς με νερό σε περίπτωση αναζωπύρωσης».

Το μεγάλο δεξαμενόπλοιο New Diamond μεταφέρει περίπου 2 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου παρότι ένας ανώτερος αξιωματούχος του ΠΝ της Σρι Λάνκα, δήλωσε χθες ότι δεν είναι υπαρκτός ο κίνδυνος σχηματισμού πετρελαιοκηλίδας.

Η πυρκαγιά ξέσπασε στο μηχανοστάσιο την Πέμπτη το πρωί και εξαπλώθηκε στη γέφυρα του πλοίου, το οποίο έχει ναυλωθεί από την Indian Oil Corp (IOC), με έναν αγνοούμενο να θεωρείται νεκρός. «Ο αγνοούμενος Φιλιππινέζος ναύτης θεωρείται νεκρός. Τραυματίστηκε άσχημα όταν εξερράγη λέβητας», εξήγησε ο ντε Σίλβα στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters, επικαλούμενος μέλη του πληρώματος που διασώθηκαν.

Τα μέλη του πληρώματος ήταν 5 Έλληνες και 18 Φιλιππινέζοι. Άλλος ένας ναυτικός έχει τραυματιστεί και διακομίστηκε αεροπορικώς από το πλοίο σε νοσοκομείο. Οι υπόλοιποι ναυτικοί είναι σώοι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X