Νέα

  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

Κατάσχεσαν 400 κιλά κοκαΐνης από εμπορευματοκιβώτιο της MSC Shipping στη Γένοβα

Οι τελωνειακοί υπάλληλοι στη Γένοβα της Ιταλίας κατέσχεσαν περισσότερα από 400 κιλά κοκαΐνης από ένα εμπορευματοκιβώτιο από τη Βραζιλία, αξίας άνω των 34 εκατομμυρίων δολαρίων.

Το κοντέινερ έφτασε στο Boxship MSC Adelaide σε ένα ταξίδι από τη Βραζιλία. Τα ναρκωτικά ήταν στοιβαγμένα σε 14 σακούλες στο κοντέινερ.

Ένας ναύτης βρέθηκε με κομμένο το λαιμό του στο ίδιο πλοίο τη Δευτέρα, σύμφωνα με την τοπική αστυνομία. Οι ανακριτές δεν έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο ο θάνατος να ήταν αυτοκτονία και δεν πιστεύουν ότι η απόρριψη ναρκωτικών και το μοιραίο περιστατικό συνδέονται.

Τα ναρκωτικά της αποστολής πιστεύεται ότι προέρχονται από τη Βραζιλία και παρόλο που το συγκεκριμένο λιμάνι προέλευσης δεν αποκαλύφθηκε, η MSC Adelaide είχε προηγουμένως επισκέψεις στο Σάντος – έναν κρίσιμο κόμβο για τις εξαγωγές κοκαΐνης για ναρκωτικά που παράγονται στη Βολιβία. Σύμφωνα με το Insight Crime, το εμπόριο ναρκωτικών της Σάντος,  ελέγχεται από τη συμμορία Primeiro Comando da Capital (PCC), η οποία έχει περιφερειακές συνδέσεις για τη μεταφορά βολιβιανών ναρκωτικών μέσω Παραγουάης και στη Βραζιλία, όπου εξάγονται από τη Σάντος σε εμπορευματοκιβώτια συνηθισμένων εμπορευμάτων.

Ο βαθμός διείσδυσης διακινητών ναρκωτικών στο λιμενικό συγκρότημα είναι τόσο εκτεταμένος που η MSC -η οποία προσπαθεί να μειώσει τη διακίνηση στο εμπορικό της φορτίο- αποφάσισε να εγκαταλείψει τις υπηρεσίες προ-στοίβαξης και πλήρωσης εμπορευματοκιβωτίων στο Σάντος.

Πρόκειται για την δεύτερη κατάσχεση ναρκωτικών μέσα σε δύο εβδομάδες που αξιωματούχοι αναχαιτίζουν  φορτίο κοκαΐνης με προορισμό τη Γένοβα. Στις 27 Ιανουαρίου, αξιωματούχοι στην Κολομβία κατέσχεσαν σχεδόν 20.000 καρύδες γεμάτες με υγρή (διαλυμένη) κοκαΐνη σε ένα δοχείο στο λιμάνι της Καρθαγένης.

Το νερό μέσα στις καρύδες είχε αποστραγγιστεί και αντικατασταθεί με το υγρό που περιέχει το φάρμακο. Σε εξέλιξη βρίσκεται εργαστηριακή ανάλυση για την εκτίμηση της ποσότητας κοκαΐνης σε ξηρή σκόνη στην αποστολή. Η κοκαΐνη μερικές φορές διακινείται λαθραία σε διαλυμένη μορφή προκειμένου να συγκαλυφθεί, καθώς το υγρό είναι λιγότερο ευδιάκριτο από σακούλες ή τούβλα λευκής σκόνης.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X