Νέα

  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

Καμία πρόοδος στο λιμάνι Λεμεσού – Διάλογος με κόκκινες γραμμές για εργαζομένους και διαχειρίστρια εταιρεία

Στην τρίτη μέρα απεργίας στο λιμάνι Λεμεσού με την οικονομία αλλά και την τουριστική κίνηση να απειλούνται. Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται και σήμερα με αμφότερες τις πλευρές να παραμένουν αμετακίνητες και τους απεργούς να εμμένουν ότι έτυχαν εμπαιγμού, επειδή συμφωνήθηκαν συγκεκριμένοι όροι εργοδότησης τους και οι συμβάσεις εργασίας που κλήθηκαν να υπογράψουν ήταν διαφοροποιημένοι και σε βάρος των εργαζομένων.

Οι δύο πλευρές συζήτησαν ένα – ένα τα σημεία των διαφορών τους ωστόσο υπάρχει ένα σημείο στο οποίο διαφωνούν. Πάντως κρουαζιερόπλοιο καταφθάνει σήμερα με τουρίστες που πιθανό να μείνουν χωρίς εξυπηρέτηση, ενώ εμπορευματοκιβώτια με ευπαθή προϊόντα παρέμειναν εγκλωβισμένα στο λιμάνι με αποτέλεσμα την απώλεια εμπορευμάτων χιλιάδων ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι διαπραγματευτικές ομάδες κατέληξαν σε μια συμβιβαστική συμφωνία, η οποία έγινε αποδεκτή από την πλευρά των εργαζομένων, ωστόσο η εταιρεία διαφώνησε σε ένα σημείο το οποίο για τους εργαζόμενους είναι ουσιώδες, με αποτελέσματα η συνεδρία να διακοπεί χωρίς αποτέλεσμα.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X