Νέα

  • ΧΟΜΠΙ ΤΟΥ ΑΛΜΥΡΟΥ ΝΕΡΟΥ

Καλοκαίρι και θαλάσσια σπορ είναι στα must

Αν για σένα η θάλασσα ειναι κάτι περισσότερο από ηλιοθεραπεία, τότε ανακάλυψε τις ευκαιρίες σου να διασκεδάσεις και να αθληθείς στο βυθό και την επιφάνεια του απέραντου γαλάζιου. Επέλεξε ότι σου ταιριάζει, δοκίμασε και βρες το θαλάσσιο σπορ που θες να απολαύσεις την περίοδο των καλοκαιρινών σου διακοπών. Σου παραθέτουμε μερικά από αυτά:

Κατάδυση

Η κατάδυση είναι μία πολύ ωραία εμπειρία και ασφαλής όταν γίνεται με πιστοποιημένους εκπαιδευτές.

Εδώ θα χρειαστείς εξοπλισμό για το σώμα, βατραχοπέδιλα και συσκευή για το οξυγόνο. Θα απολαύσεις τον βυθό της θάλασσας και το αίσθημα της εξερεύνησης θα σε αποζημιώσει. Με την κατάδυση που γίνεται συχνά αποκτάς μεγάλη αντοχή.

Snorkeling

Το snorkeling είναι το κολύμπι λίγο κάτω από την επιφάνεια του νερού με μία μάσκα που λέγεται snorkel γιατί έχει ένα σωλήνα που επιτρέπει να αναπνέεις κάτω από το νερό.

Είναι ένα φανταστικό και δημοφιλές θαλάσσιο σπορ επειδή δεν χρειάζεται ιδιαίτερο εξοπλισμό ή εκπαίδευση και είναι απόλυτα ασφαλές. Μπορείς φορώντας την ειδική μάσκα να βλέπεις πεντακάθαρα τη θαλάσσια ζωή.

Jet Skiing

Με το jet skiing θα απολαύσεις ταχύτητα πάνω στο νερό!

Μπορείς να νοικιάσεις ένα jet ski για κάποια ώρα ή να λάβεις μέρος σε αγώνες ταχύτητας που γίνονται μεταξύ 10 και 20 ατόμων! Είναι σίγουρο πώς θα σου αρέσει πολύ.

Καγιάκ

Το  καγιάκ μπορεί να γίνει σε ποτάμια, λίμνες ή στη θάλασσα αλλά για να το κάνεις σε απότομα νερά χρειάζεσαι χρόνια εμπειρίας.

Αν το κάνεις για πρώτη φορά μπες στο μικρό καγιάκ και με την βοήθεια εκπαιδευτή θα λατρέψεις την εμπειρία.

Surfing

Το surfing έχει διάφορους τύπους αλλά ο βασικός γίνεται με τη σανίδα του surf, το στυλ που πρέπει να έχει το σώμα πάνω στη σανίδα και μεγάλα κύματα.

Η ισορροπία παίζει βασικό ρόλο σε αυτό το άθλημα. Εξοπλισμό μπορείς να βρεις σε οποιοδήποτε οργανωμένο surf club επισκεφτείς.

6. Kitesurfing

Στο kitesurfing χρησιμοποιείς μία μικρή σανίδα του surf η οποία είναι δεμένη από έναν “αετό”.

Η φυσική κατάσταση παίζει μεγάλο ρόλο για αυτό το σπορ επειδή πρέπει να φουσκώσεις τον “αετό”, και να κρατήσεις αντίσταση στην δύναμη του αέρα ώστε να συνεχίσεις και να μην βρεθείς μέσα στη θάλασσα.

7. Windsurfing

Το windsurfing είναι ένα βήμα παραπάνω από το απλό surfing. Η σανίδα εδώ έχει ένα κινητό κατάρτι και χρειάζεται τεχνική και συνήθως εμπειρία για να το ελέγξεις.

Εδώ οι άνεμοι παίζουν σημαντικό ρόλο, όπως και τα κύματα και ο έλεγχος του σώματος και του εξοπλισμού. Είναι ένα από τα καλύτερα θαλάσσια σπορ που μπορείς να κάνεις.

8. Wakeboard

Φαντάσου να κάνεις surfing ενώ κρατιέσαι από ένα σχοινί που είναι δεμένο σε ένα γρήγορο σκάφος!

Το σκάφος θα σε παρασύρει σε κινήσεις που θα σε ξετρελάνουν ενώ θα πρέπει να ελέγξεις τη σανίδα σου με τα πόδια σου για να μην βρεθείς στο νερό. Είναι σίγουρα μία εμπειρία που θα θες να ξαναζήσεις.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X