Νέα

  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

Καλαμάτα: «Μαύρισε» η θάλασσα από κορμούς δέντρων και τόνους φερτών υλικών

«Μαύρισε» η θάλασσα στη Μαρίνα Καλαμάτας καθώς ο ποταμός Νέδοντας ξέβρασε κορμούς δέντρων και τόνους φερτών υλικών από τον Ταΰγετο, τα οποία κατέληξαν στη θάλασσα και με τη βοήθεια των νοτιοδυτικών ανέμων, κατέκλυσαν τα νερά γύρω από τα σκάφη.

Οι ιδιοκτήτες των σκαφών που βρίσκονται στη Μαρίνα Καλαμάτας έμειναν άναυδοι από το θέαμα και άμεσα ξεκίνησαν οι εργασίες για τον καθαρισμό των υδάτων. Μιλώντας στο messinialive.gr, ο διευθυντής της Μαρίνας, Παναγιώτης Μπούνας, δήλωσε πως κάτι τέτοιο είχε να συμβεί από τις πυρκαγιές του 2007, όταν και τότε είχε «κατεβάσει» καμμένους κορμούς δέντρων ο Νέδοντας.

Οι κορμοί φαίνεται να κόπηκαν από τον Ταΰγετο και να παρασύρθηκαν από τα νερά του Νέδοντα. Τελικά κατέληξαν στην Καλαμάτα και λόγω της θαλασσοταραχής από τα καιρικά φαινόμενα έδιναν την εικόνα πλημμυρισμένου τοπίου.

Σύμφωνα με το messinialive.gr, ήδη έγινε μερικός καθαρισμός των υδάτων από τους κορμούς, ωστόσο θα χρειαστούν πολλές ημέρες για να καθαριστούν πλήρως από τον όγκο των ξύλινων κουφαριών και των φερτών υλικών.

Πηγή: Messinialive.gr

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X