Νέα

  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

Κακοκαιρία Διομήδης: Χιονοπτώσεις και θυελλώδεις άνεμοι στην Ελλάδα- Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια

Προβλήματα σε μια σειρά από περιοχές της Ελλάδας εντοπίζονται από το πέρασμα της κακοκαιρίας Διομήδης. Στο επίκεντρο της κακοκαιρίας βρίσκονται Κεντρική Μακεδονία, Θεσσαλία και Εύβοια, ενώ δύσκολη νύχτα πέρασε η Καρδίτσα. Ισχυροί άνεμοι και σφοδρές καταιγίδες, η αιτία των καταστροφών σε μια σειρά από περιοχές, ενώ μεγάλο κομμάτι της χώρας έχει ντυθεί στα λευκά.

Στα λευκά η βόρεια Ελλάδα

Στο μεταξύ, στη Θεσσαλονίκη χιόνισε τις τελευταίες ώρες στον Χορτιάτη, χωρίς όμως να δημιουργηθούν προβλήματα, ενώ ανοιχτό είναι όλο το οδικό δίκτυο του νομού.

Στην υπόλοιπη Κεντρική Μακεδονία, με αντιολισθητικές αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων σε ορεινά σημεία της Ημαθίας, του Κιλκίς, της Πέλλας και της Πιερίας, εξαιτίας της χιονόπτωσης των τελευταίων ωρών.

Προβλήματα στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια

Σε ισχύ είναι απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, λόγω ισχυρών ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές που σύμφωνα με την ΕΜΥ, φθάνουν τοπικά στο Αιγαίο τα 9 και στα βόρεια τα 10 μποφόρ.

Για τον Αργοσαρωνικό τα δρομολόγια των πλοίων πραγματοποιούνται κατά την κρίση του πλοιάρχου και με ημερολογιακή εγγραφή. Κλειστές παραμένουν επίσης οι γραμμές Αγ.Μαρίνα-Νέα Στύρα, Καβάλα-Πρίνου Θάσου και Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη.

Οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν, να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία για αλλαγές η τροποποιήσεις δρομολογίων σε πολλές ακτοπλοϊκές γραμμές λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X