Νέα

  • ΘΗΣΑΥΡΟΙ ΤΟΥ ΒΥΘΟΥ

Και όμως ο θησαυρός στις Μπαχάμες είχε και άλλα αμύθητης αξίας αντικείμενα 

Ένας θησαυρός από κοσμήματα, μετάλλια και ιστορικά αντικείμενα έχει αποκαλυφθεί στις Μπαχάμες που χρονολογούνται από το θρυλικό ναυάγιο του Maravillas και εντοπίζεται πίσω στον 17ο αιώνα.

Η Nuestra Señora de las Maravillas (Η Παναγία των Θαυμάτων), μια ισπανική γαλέρα με δύο ορόφους, βυθίστηκε στις 4 Ιανουαρίου 1656, στα ανοιχτά της Little Bahama Bank, στις βόρειες Μπαχάμες, κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού που ξεκίνησε από την Κούβα για τη τη Σεβίλλη.

Το πλοίο, μετέφερα αμύθητης αξίας θησαυρούς που ήταν στην κατοχή της βασιλείας όσο και αντικείμενα ιδιωτών. 

Το πλοίο βάρους 891 τόνων βυθίστηκε μετά από σύγκρουση με τη ναυαρχίδα του στόλου του.

Χτύπησε σε έναν ύφαλο 30 λεπτά αργότερα – και τελικά βούλιαξε.

Τα υπολείμματα του σκάφους διασκορπίστηκαν για αρκετά μίλια στον ωκεανό, χωρίς να έχει μείνει κανένα σημαντικό τμήμα του πλοίου.

Για περισσότερα από 360 χρόνια, αρχαιολόγοι και τυχοδιώκτες προσπάθησαν να εντοπίσουν τα συντρίμμια που χάθηκαν.

Και ενώ μεγάλο μέρος του θησαυρού – περίπου 3,5 εκατομμύρια κομμάτια, από τα οκτώ – διασώθηκε μεταξύ του 1656 και των αρχών της δεκαετίας του 1990, η σύγχρονη τεχνολογία όπως τα μαγνητόμετρα υψηλής ανάλυσης, το βελτιωμένο GPS και η ανίχνευση μετάλλων επέτρεψαν στην Εξερεύνηση του Allen να φέρει στο επιφανειακά πλούτη πέρα ​​από τη φαντασία κάποιου.

Σε συνέντευξή του στο Fox News Digital, ο ιδρυτής του Allen Exploration, Carl Allen, είπε ότι αυτός και η ομάδα του άρχισαν να ανασύρουν πολύτιμα αντικείμενα τον Ιούλιο του 2020 κοντά στο Walker’s Cay.

Τα εργαλεία υψηλής τεχνολογίας, καθώς και η επίσημη άδεια που τους δόθηκε από την κυβέρνηση στις Μπαχάμες για να ερευνήσουν την περιοχή των βόρεια περιοχή – που είναι γνωστό ότι είναι ένα hotspot συντριμμιών – έχουν φέρει στην επιφάνεια μεγάλες ανακαλύψεις.

Το νερό στην περιοχή φτάνει μόνο τα 50 πόδια βάθος, ενώ η άμμος μπορεί να θάψει θησαυρούς έως και 20 πόδια.

Ωστόσο, αυτό δεν εμπόδισε τον Άλεν να αποδείξει σε όσους τον αμφισβήτησαν, ότι έκαναν λάθος και να ανακαλύψει θησαυρούς που κόβουν την ανάσα.

Ανάμεσα στα ευρήματα της ομάδας, περιλαμβάνεται και μια ασημένια λαβή σπαθιού που ανήκε στον στρατιώτη Don Martin de Aranda y Gusmán. Αυτό το αντικείμενο βοήθησε τις ομάδες να αναγνωρίσουν ότι αυτοί οι θησαυροί ανήκαν στους βυθισμένους Maravillas.

Σημαντική, θεωρείται και η ανακάλυψη τεσσάρων μενταγιόν που φορούσαν μέλη του ιερού Τάγματος του Σαντιάγο, μιας θρησκευτικής μπάντας ιπποτών που δραστηριοποιείται στο ισπανικό θαλάσσιο εμπόριο.

Ένα χρυσό μενταγιόν με τον Σταυρό του Σαντιάγο σχεδιάστηκε σε σχήμα κοχυλιού.

Ενισχύεται από αυτό που φαίνεται να είναι μια ινδική πέτρα bezoar – μια διάσημη ευρωπαϊκή πέτρα γνωστή για τις θεραπευτικές της ιδιότητες.

Ένα άλλο χρυσό μενταγιόν συγκεντρώνει τον ίδιο σταυρό που επικαλύπτει ένα μεγάλο, ωοειδές κολομβιανό σμαράγδι.

Ανακτήθηκαν τρεις χρυσές αλυσίδες, συμπεριλαμβανομένης μιας χρυσής αλυσίδας 887 γραμμαρίων αποτελούμενη από 80 κυκλικούς κρίκους και διακοσμημένη με μοτίβα ροζέτας με τέσσερις λοβούς, που πιθανότατα φιλοτεχνήθηκαν στις Φιλιππίνες.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X