Νέα

  • ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Καθώς οι πιγκουίνοι της Ανταρκτικής παλεύουν με το λιώσιμο των πάγων ένα είδος προσαρμόζεται

Aπο τον τρόπο που κινούνται, οι πιγκουίνοι υποδεικνύουν τον κίνδυνο της υπερθέρμανσης του πλανήτη από την καύση  άνθρακα και άλλων ορυκτών καυσίμων. Χαρακτηριστικό ένα συγκεκριμένο είδος πιγκουίνου της Ανταρκτικής δίνει ένα μάθημα στην ανθρωπότητα.

Στο τέλος του χειμώνα του Νοτίου Ημισφαιρίου, τον Σεπτέμβριο του 2014, υπήρχαν περισσότερα από 7,7 εκατομμύρια τετραγωνικά μίλια παγωμένου θαλασσινού νερού που επέπλεαν γύρω από την Ανταρκτική.

Στις αρχές του τρέχοντος έτους, ο θαλάσσιος πάγος έφτασε σε χαμηλό ρεκόρ κάτω από 700.000 τετραγωνικά μίλια, σπάζοντας το προηγούμενο ρεκόρ που είχε σημειωθεί μόλις πέρυσι.

Χρησιμοποιώντας δορυφόρους, παγίδες κάμερας, επιστήμη των πολιτών και υπολογιστική τεχνητής νοημοσύνης για να παρακολουθούν εκατομμύρια πιγκουίνους στην Ανταρκτική, δύο ακαδημαϊκοί – βιολόγοι παρακολούθησαν την  εξέλιξη και προσαρμογή των πιγκουίνων,  σε πραγματικό χρόνο.

Ενώ οι πιγκουίνοι Adélie και chinstrap παραμένουν κολλημένοι στην περιοχή τους, οι πιο ευέλικτοι πιγκουίνοι gentoo μετακινούνταν  όλο και πιο νότια. Και καθώς δείχνουν προθυμία να κυνηγήσουν νέα θήραμα ή να εγκαταλείψουν μια φωλιά για να αυξήσουν τις πιθανότητες μακροπρόθεσμης επιβίωσης, ο αριθμός τους εκρήγνυται.

Ορισμένες μάλιστα αποικίες σε κάποια μέρη έχουν αυξηθεί κατά 30.000%.

Οι φυσικές αλλαγές είναι πολύ ξαφνικές και σοβαρές, υπάρχει ένα δύσκολο όριο στην εύρεση οποιασδήποτε λύσης.

Οι βιολόγοι πιστεύουν ότι αφού αλλάζουν γειτονιά τόσο εύκολα, το ίδιο θα κάνουν και με την χρονική περίοδο που φέρνουν στον κόσμο τα μωρά τους.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X