Νέα

  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

Καθαρά από αντιβιοτικά τα ψάρια που ελευθερώθηκαν από ιχθυοκαλλιέργεια

Μετά το ατύχημα με τάνκερ που προσέκρουσε σε κλουβιά ιχθυοκαλλιέργειας και γέμισε η Κυπριακή θάλασσα με τσιπούρες, το Τμήμα Αλιείας και Θαλασσίων Ερευνών (ΤΑΘΕ), διαβεβαιώνει το κοινό ότι δεν διατρέχει κίνδυνο η υγεία των πολιτών, καθότι τα ψάρια είναι καθαρά από φάρμακα ή αντιβιοτικά και απορρίπτει δημοσιεύματα σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης που υποστηρίζουν το αντίθετο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση: “Βάσει της πληροφόρησης που κατέχει το Τμήμα μας αλλά και του Μητρώου Χρήσης Κτηνιατρικών Φαρμακευτικών Προϊόντων που είναι υποχρεωμένη να διατηρεί η εταιρεία, για τα ψάρια τα οποία διέφυγαν στη θάλασσα δεν στοιχειοθετείται η χορήγηση οποιασδήποτε φαρμακευτικής αγωγής ή / και θεραπείας καθ’ όλη τη διάρκεια εκτροφής τους στη θάλασσα”.

Επιπρόσθετα, το ΤΑΘΕ σε συνεργασία με τις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες είχαν συλλέξει δείγματα ψαριών από αλιεύματα της περιοχής με τα ίδια χαρακτηριστικά των ψαριών που είχαν διαφύγει (είδος και μέγεθος) για σκοπούς εργαστηριακών αναλύσεων για την παρουσία αντιβιοτικών.

https://www.facebook.com/FisheriesDepartmentCy/posts/4256943377728255

Τα αποτελέσματα των αναλύσεων ήταν όλα αρνητικά, δηλαδή δεν εντοπίστηκε η παρουσία οποιωνδήποτε αντιβιοτικών στα εν λόγω ψάρια.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X