Νέα

  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

Κίνα: Το πρώτο της βήμα στην κατασκευή κρουαζιερόπλοιων με εμπορικές πλατείες

Γιορτάστηκε με παραδοσιακούς ψεκασμούς με νερό και χειροκροτήματα, η πολύ- αναμενόμενη  είσοδος της χώρας στην βιομηχανία κατασκευής μεγάλων κρουαζιερόπλοιων, μετά από δέκα χρόνια προσπαθειών. Στις 17 Δεκεμβρίου, το πρώτο από τα δύο, μεγάλο, εγχώριας κατασκευής κρουαζιερόπλοιο της χώρας επιπλέει για πρώτη φορά.

Το κρουαζιερόπλοιο, το οποίο λέγεται ότι έχει ολοκληρωθεί κατά 55 τοις εκατό, επιπλέει και θα επανατοποθετηθεί σε μια αποβάθρα εξοπλισμού όπου θα συνεχιστούν οι εργασίες στο εσωτερικό.

Το έργο για την είσοδο στην επιχείρηση κατασκευής κρουαζιερόπλοιων ξεκίνησε το 2013 και ακολούθησε το επόμενο έτος με συμφωνία μεταξύ της Carnival Corporation, της Fincantieri και του Lloyd’s Register, οι οποίες συνεργάστηκαν για την ανάπτυξη της βιομηχανίας. Η επίσημη παραγγελία για δύο μεγάλα κρουαζιερόπλοια 135.000 μικτών τόνων δόθηκε τον Νοέμβριο του 2018 για μια κοινοπραξία μεταξύ της Carnival Corporation και της China State Shipbuilding Corporation (CSSC).

Κάθε ένα από τα δύο  κρουαζιερόπλοια που κατασκευάστηκε μέσω της συνεργασίας,  θα έχει μήκος 1.061 πόδια με δοκό 122 ποδιών και μέγιστο βύθισμα 28 πόδια. Μια κύρια γεννήτρια ντίζελ 9,6 MW συνολικής ισχύος 62,4 MW και δύο έλικες pod 16,8 MW,  θα παρέχουν πρόωση με τελική ταχύτητα 22,6 κόμβων. Τα πλοία θα φιλοξενούν έως και 5.246 επιβάτες το καθένα και ενώ οι ανέσεις προσαρμόζονται στην κινεζική αγορά, θα περιλαμβάνουν χώρο ψυχαγωγίας με μεγάλο κέντρο παραστατικών τεχνών, μεγάλα εστιατόρια, εξειδικευμένα εστιατόρια, διάφορα μπαρ, καφέ, εμπορικές πλατείες, διαδρόμους τέχνης. παιδικά κέντρα, σπα και νερό.   

    

Ο αριθμός εξαρτημάτων του μεγάλου κρουαζιερόπλοιου είναι πενταπλάσιος από αυτόν των άλλων έργων. Μόνο η καλωδίωση, φτάνει τα 2.600 μίλια .

Η Waigaoqiao Shipbuilding της China State Shipbuilding Corporation έκοψε τον πρώτο χάλυβα για το νέο κρουαζιερόπλοιο τον Οκτώβριο του 2019 και ξεκίνησε τη συναρμολόγηση πριν από ένα χρόνο.

Ως το επόμενο βήμα στην ανάπτυξη της εγχώριας βιομηχανίας κρουαζιερόπλοιων στην Κίνα, πριν από δύο εβδομάδες, η ιταλική νηογνώμονα RINA χορήγησε την πρώτη κατ’ αρχήν έγκριση για ένα μεγάλο κρουαζιερόπλοιο που σχεδιάστηκε εξ ολοκλήρου στην Κίνα.

Ο σχεδιασμός είναι για ένα κρουαζιερόπλοιο χωρητικότητας 150.000 τόνων, με διάσταση 1.081 πόδια επί 126 πόδια. Μεγάλα τμήματα αυτού του κινεζικού, ανεπτυγμένου τύπου κρουαζιερόπλοιου θα προμηθεύονται από εγχώριες εταιρείες καθώς συνεχίζουν να αναπτύσσουν τον ρόλο τους στον κλάδο.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X