Νέα

  • ΣΤΙΣ ΘΑΛΑΣΣΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Ισραήλ κατά Ιράν για τρομοκρατική περιβαλλοντική επίθεση

Το Ισραήλ στρέφεται κατά του Ιράν, τον ορκισμένο εχθρό του, ότι διέπραξε μια «περιβαλλοντική επίθεση» με την απόρριψη πολλών τόνων πίσσας στις ισραηλινές ακτές της Μεσογείου από ένα πλοίο που «προήλθε από το Ιράν» σύμφωνα με το εβραϊκό κράτος. «Ένα πειρατικό πλοίο με σημαία Λιβύης που αναχώρησε από το Ιράν είναι υπεύθυνο για αυτήν την περιβαλλοντική επίθεση», δήλωσε η Ισραηλινή υπουργός Περιβάλλοντος Γκίλα Γκάμλιελ σε συνέντευξη Τύπου. «(…) Το Ιράν πραγματοποιεί τρομοκρατικές ενέργειες διεξάγοντες περιβαλλοντικές επιθέσεις», πρόσθεσε. 

Η πετρελαιοκηλίδα, μια από τις χειρότερες στο Ισραήλ εδώ και δεκαετίες, προκάλεσε μια οικολογική καταστροφή που θα πάρει μήνες ή και χρόνια για να καθαριστεί, σύμφωνα με περιβαλλοντικές οργανώσεις. Οι έρευνες επικεντρώθηκαν σε ένα πλοίο που έπλεε σε απόσταση 50 χιλιόμετρων (30 μιλίων) από τις ακτές στις 11 Φεβρουαρίου ως την πηγή αυτής της οικολογικής καταστροφής που θα πάρει μήνες ή και χρόνια για να καθαριστεί, σύμφωνα με περιβαλλοντικές οργανώσεις. 

Ομάδες του στρατού, πολίτες και μέλη μη κυβερνητικών οργανώσεων αναπτύχθηκαν στις ακτές της χώρας για να καθαρίσουν τους όγκους πίσσας από τις παραλίες. Οι ισραηλινές αρχές απάλλαξαν από κάθε υποψία ένα ελληνικό τάνκερ και πάνω από δέκα άλλα πλοία, τα οποία υποπτεύονταν ότι προκάλεσαν αυτή την οικολογική καταστροφή. 

«Υπάρχουν υπεύθυνοι για αυτήν την ρύπανση και δεν θα αφήσουμε αυτό το περιβαλλοντικό έγκλημα ατιμώρητο», δήλωσε η υπουργός Περιβάλλοντος. Αξίζει να σημειωθεί ότι δορυφορικές φωτογραφίες στο twitter έδειχναν ύποπτες κηλίδες ανοικτά της Κύπρου.  

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X