Νέα

  • ΣΤΙΣ ΘΑΛΑΣΣΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Ινδονησία: «Θρίλερ» με το χαμένο υποβρύχιο – «Το πλήρωμα έχει οξυγόνο μέχρι το Σάββατο»

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες στο Μπαλί για τον εντοπισμό του υποβρυχίου με 53 μέλη πλήρωμα, τα ίχνη του οποίου χάθηκαν την Τετάρτη βόρεια του νησιού. Εντοπίστηκε πετρελαιοκηλίδα κοντά στο σημείο όπου το Πολεμικό Ναυτικό έχασε την επαφή με το υποβρύχιο.

Τα μέλη του πληρώματος που επιβαίνουν στο υποβρύχιο της Ινδονησίας διαθέτουν οξυγόνο για 72 ώρες, μέχρι το Σάββατο, ανακοίνωσε ο επιτελάρχης του Πολεμικού Ναυτικού της χώρας νωρίτερα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Εκπρόσωπος του Πολεμικού Ναυτικού της χώρας δήλωσε ότι δεν έχουν εντοπιστεί σημάδια από το υποβρύχιο KRI Nanggala-402 με το οποίο οι Αρχές έχουν χάσει την επαφή από χθες το πρωί, ενώ αυτό συμμετείχε σε ασκήσεις στη θαλάσσια ζώνη ανοικτά του Μπαλί.

Εντοπίστηκε πετρελαιοκηλίδα στο σημείο

Χθες, κατά τη διάρκεια εναέριας αναζήτησης εντοπίστηκε πετρελαιοκηλίδα κοντά στο σημείο όπου το Πολεμικό Ναυτικό της Ινδονησίας έχασε την επαφή με υποβρύχιο, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της χώρας.

Το χρονικό

Η επικοινωνία με το υποβρύχιο χάθηκε νωρίς το πρωί της Τετάρτης 21 Απριλίου.

Το υποβρύχιο KRI Nanggala 402 βρισκόταν σε βάθος 700 μέτρων, στα βόρεια του νησιού, σύμφωνα με τον διοικητή των ενόπλων δυνάμεων, Χάντι Τζατζάντο. Μετά τις 3 τα ξημερώματα, τοπική ώρα (21.00 της Τρίτης, ώρα Ελλάδας) δεν υπήρξε καμία επαφή του με τη βάση του, ανέφερε ο εκπρόσωπος του Πολεμικού Ναυτικού, ναύαρχος Τζούλιους Βιτζοτζόνο. «Γνωρίζουμε αυτήν τη ζώνη, αλλά έχει αρκετό βάθος», πρόσθεσε.

Η Ινδονησία ζήτησε διεθνή βοήθεια και πολλές χώρες, όπως η Σιγκαπούρη, η Αυστραλία και η Ινδία, δήλωσαν πρόθυμες να συμμετάσχουν στις έρευνες, σύμφωνα με το υπουργείο.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X