Νέα

  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

Ινδία: Βαρκάρης σώζει μωρό που έπλεε μέσα σε κουτί, στα νερά του ποταμού Γάγγη

Ένας βαρκάρης από τη βόρεια Ινδία αποθεώθηκε από τους συμπολίτες του, για το γεγονός ότι έσωσε ένα μωρό που έπλεε μέσα σ’ ένα κουτί, στα νερά του ποταμού Γάγγη.

Ο βαρκάρης, ονόματι Γκουλού Τσοντχαρί, κατάλαβε ότι κάτι περίεργο συνέβαινε, όταν άκουσε το 21 ημερών βρέφος να κλαίει. Ακολουθώντας το κλάμα, ο άνδρας βρήκε το κοριτσάκι να πλέει τυλιγμένο μέσα σε ένα κόκκινο σάλι, στο εσωτερικό ενός ξύλινου κουτιού που έφερε απεικονίσεις ινδουιστικών θεοτήτων. Δίπλα στο νεογέννητο βρέθηκε μια κάρτα με το ωροσκόπιό του, στην οποία αναγραφόταν η ημερομηνία και η ώρα της γέννησής του. Στην κάρτα αναγραφόταν, ακόμη, το όνομα του κοριτσιού: «Ganga», όπως λέγεται δηλαδή ο ποταμός Γάγγης στα Χίντι.

Το μωράκι έχει πλέον μεταφερθεί σε νοσοκομείο, με την υγεία του να βρίσκεται προσωρινά υπό τον διαρκή έλεγχο και τη φροντίδα των νοσηλευτών. Αφού διαπιστωθεί η σταθερότητα της κατάστασής του, το κορίτσι πρόκειται να σταλεί σε κάποιο ίδρυμα.

Η τοπική κυβέρνηση του κρατιδίου Ουτάρ Πραντές, όπου βρέθηκε η μικρή, ανακοίνωσε ότι θα αναλάβει εξ ολοκλήρου τα έξοδα για την ανατροφή της. Ο βαρκάρης που διέσωσε το μωρό θα επιβραβευθεί επίσης από την κυβέρνηση, λαμβάνοντας ως αμοιβή ένα καινούργιο σπίτι για την «παραδειγματική ανθρωπιά» που επέδειξε.

Όσον αφορά την εγκατάλειψη του βρέφους στο ποτάμι, οι συνθήκες υπό τις οποίες αυτή συνέβη διερευνώνται τώρα από την αστυνομία. Παρόλο που δεν έχουν ακόμη γίνει επίσημες υποθέσεις για τα κίνητρα της εγκατάλειψης, είναι γνωστό ότι στην Ινδία οι ανισότητες μεταξύ των φύλων είναι μεγάλες, με τα θηλυκά βρέφη να θεωρούνται συχνά «βάρος» για την οικογένεια, ιδιαίτερα στις πιο φτωχές κοινότητες. Συχνά, οι έγκυοι προβαίνουν σε έκτρωση των θηλυκών εμβρύων σε παράνομες κλινικές, ωστόσο και οι εγκαταλείψεις των βρεφών μετά τη γέννησή τους δεν εκλείπουν.

Πηγή: BBC

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X