Νέα

  • ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Ικανοποίηση για το αναθεωρημένο Ναυτιλιακό Φορολογικό Σύστημα

Η κυπριακή ναυτιλία ενισχύθηκε σημαντικά με την ομόφωνη έγκριση του σχετικού νομοσχεδίου από την Ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων, την Τετάρτη, 15 Απριλίου, 2020, εκτιμά με ικανοποίηση το Κυπριακό Ναυτιλιακό Επιμελητήριο.

Σε ανακοίνωσή του το Επιμελητήριο αναφέρει ότι «το ανανεωμένο Κυπριακό Ναυτιλιακό Φορολογικό Σύστημα, καλύπτει πλήρως και με την πιο σύγχρονη μορφή τους, τις τρεις βασικές ναυτιλιακές δραστηριότητες που προσφέρονται σήμερα στην Παγκόσμια Ναυτιλία».

Η πλοιοκτησία, η πλοιοδιαχείριση και η ναύλωση πλοίων προστίθεται, διατηρούν την Κύπρο ως ένα από τα σημαντικότερα ναυτιλιακά κέντρα στην Ευρωπαϊκή και Διεθνή Ναυτιλία.

Η έγκριση αυτή, όπως αναφέρει το Κυπριακό Ναυτιλιακό Επιμελητήριο, «ιδιαίτερα εν μέσω της κρίσης από την παγκόσμια πανδημία Covid-19, αναγνωρίζει την ουσιαστική συνεισφορά της Κυπριακής Ναυτιλιακής Βιομηχανίας στην κυπριακή οικονομία αλλά επίσης επισφραγίζει τη βιωσιμότητα του Κυπριακού Νηολογίου και της Κυπριακής Ναυτιλιακής Βιομηχανίας, διασφαλίζοντας την εξέχουσα θέση της στην παγκόσμια ναυτιλία».

Προσθέτει ότι «καθώς η κυπριακή ναυτιλία θεωρείται ένας από τους σημαντικούς πυλώνες για την οικονομία, χρειάζεται επίσης την απαραίτητη υποστήριξη σε οικονομικό και λειτουργικό επίπεδο, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι επιπτώσεις από την κρίση της πανδημίας άμεσα και παραμείνει σε κίνηση το εμπόριο και οι θαλάσσιες μεταφορές».

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X