Νέα

  • ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ιαπωνία – Mαχαίρωσαν χελώνες στο λαιμό

Τουλάχιστον 30 πράσινες θαλάσσιες χελώνες βρέθηκαν νεκρές σε παραλία ενός απομακρυσμένου ιαπωνικού νησιού, με πολλές να έχουν μαχαιρωθεί στο λαιμό.

Τις νεκρές χελώνες, ανακάλυψαν οι ντόπιοι του νησιού  Κουμετζίμα.

Τουλάχιστον ένας ψαράς παραδέχτηκε ότι τραυμάτισε τις χελώντες την ώρα που προσπαθούσε  να τις βγάλει από τα δίχτυα.

Η αστυνομία διερευνά τους ισχυρισμούς για κακοποίηση ζώων.

«Ξέμπλεξα μερικές από τις [χελώνες] και τις άφησα στη θάλασσα, αλλά δεν μπόρεσα να ελευθερώσω [τις] βαριές, οπότε τις μαχαίρωσα για να τις ξεφορτωθώ», είπε ένας ανώνυμος αλιευτής σε στενή πηγή, σύμφωνα με τοπικό μέσο.

Τα ΜΜΕ της Ιαπωνίας ανέφεραν ότι η αστυνομία είχε αναπτύξει δυνάμεις στο σημείο την περασμένη εβδομάδα, αλλά δεν είναι σαφές εάν έχει γίνει κάποια ενέργεια.

Οι πράσινες θαλάσσιες χελώνες καταγράφονται ως είδος υπό εξαφάνιση από τις ιαπωνικές αρχές και τις παγκόσμιες ομάδες προστασίας.

Είναι γνωστό ότι συχνάζουν στα φύκια και τα φύκια έξω από την Kουμετζίμα – ένα από τα μικροσκοπικά νησιά περίπου 2.000 χιλιόμετρα νότια της ηπειρωτικής Ιαπωνίας – όπου υπάρχουν επίσης ενεργές προσπάθειες διατήρησης.

Θαλάσσιοι βιολόγοι και άλλοι εργαζόμενοι από το Μουσείο Θαλάσσιας Χελώνας του νησιού είχαν σπεύσει στην παραλία μετά την ανακάλυψη των χελωνών.

Αρκετές έφεραν  τραύματα από μαχαίρι στη βάση του λαιμού τους. Οι φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα το μουσείο δείχνουν τα ζώα να επιπλέουν σε ρηχά νερά.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X