Νέα

  • ΣΤΙΣ ΘΑΛΑΣΣΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Θανάσιμη επίθεση από καρχαρία δέχθηκε στην Αυστραλία κολυμβητής

Νεκρός θεωρείται ο κολυμβητής που  αγνοείται στα ανοικτά των ακτών της Δυτικής Αυστραλίας, έπειτα από μια επίθεση που δέχθηκε, σύμφωνα με τις αρχές, πιθανόν από δύο καρχαρίες και τις «ηρωικές» προσπάθειες αυτοπτών μαρτύρων να βοηθήσουν πολλούς άλλους κολυμβητές να βγουν από το νερό. Ένα ζευγάρι γυαλιά κολύμβησης ήταν το μόνο πράγμα που βρέθηκε αφότου ένας Βρετανός δέχθηκε επίθεση πιθανόν από δύο καρχαρίες αγνοείται στα ανοικτά των ακτών της Δυτικής Αυστραλίας.

Πρόκειται για τον 57χρονο Paul Millachip τον οποίο η σύζυγός του, χαρακτήρισε «υπέροχο άνθρωπο και πατέρα». Η αστυνομία με τη συνδρομή διασωστικών σκαφών και ελικοπτέρων «χτένισε» την περιοχή γύρω από το Πορτ Μπιτς στο Φρίμαντλ, που ανήκει στη μητροπολιτική περιοχή του Περθ, αναζητώντας έναν ενήλικα άνδρα.

Οι έρευνες στάθηκαν άκαρπες και η αστυνομία τις διέκοψε αργά την Κυριακή. Οι αρχές ευχαρίστησαν τους λουόμενους που έτρεξαν να βγάλουν από το νερό άλλους κολυμβητές. «Μπορώ να πω ότι οι ενέργειες των αυτοπτών μαρτύρων ήταν ηρωικές και πολύ θαρραλέες. Διότι απομάκρυναν τους πάντες από το νερό και ενημέρωσαν για το τι συνέβαινε», δήλωσε η επιθεωρητής Έμα Μπαρνς, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία από την Εταιρεία Προστασίας του Περιβάλλοντος Ταρόνγκα, μια κυβερνητική υπηρεσία της Αυστραλίας που είναι επιφορτισμένη με τη λειτουργία ζωολογικών πάρκων στη χώρα, φέτος έχουν καταγραφεί 17 απρόκλητες επιθέσεις καρχαριών στην Αυστραλία και δύο θάνατοι.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X