Νέα

  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

Η Royal Caribbean δημιουργεί Brand στην Κύπρο και ανακοίνωσε τα μελλοντικά πλάνα της

Στην Κύπρο εγκαινιάστηκε το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο στον κόσμο, “Wonder Of The Seas”, με εκλεκτούς προσκεκλημένους της Royal Caribbean, οι οποίοι ξεναγήθηκαν και φιλοξενήθηκαν στο ολοκαίνουριο απόκτημα της εταιρείας.

Στελέχη του αμερικανικού κολοσσού προχώρησαν σε σημαντικές ανακοινώσεις που αφορούν στην παρουσία τους στο νησί και φυσικά στον τομέα της κρουαζιέρας, στον οποίο η Royal Caribbean υπερέχει παγκοσμίως.

Ενώπιον των υφυπουργών Τουρισμού και Ναυτιλίας ο Αντιπρόεδρος της Royal Caribbean για την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική, Ben Bouldin, ανακοίνωσε πως για το καλοκαίρι του 2022 η Λεμεσός θα περιλαμβάνεται στους προορισμούς των κρουαζιέρων της στην Ανατολική Μεσόγειο. Εξέφρασε την αποφασιστικότητα της εταιρείας να επενδύσει στην Κύπρο ως τουριστικού προορισμού και να επεκτείνει την παρουσία της στο νησί.

“Για πρώτη φορά η εταιρεία δραστηριοποιήθηκε στο νησί το 2021, έχοντας ως βάση το λιμάνι Λεμεσού, με το κρουαζιερόπλοιο Jewel of the Seas, το 2023 η Λεμεσός θα αποτελεί ξανά βάση, αυτή τη φορά για το Rhapsody of the Seas.. Θερμές ευχαριστίες για τις διευκολύνσεις που δόθηκαν στους ναυτικούς, εν μέσω πανδημίας, όταν άλλες αγορές δεν ήταν εκεί, εσείς ήσασταν εκεί”.

Ο Αντιπρόεδρος της Royal Caribbean εξήρε την δημοφιλία της Κύπρου ως συναρπαστικό και δημοφιλή προορισμό. Για πολλούς από τους πελάτες της εταιρείας ανέφερε και παρά τις δυσκολίες που παρουσιάστηκαν πέρσι με τους περιορισμούς στη διακίνηση, «έχουμε κάνει αρκετά που δείχνουν ότι η Κύπρος είναι  βάση – λιμάνι, στο οποίο πρέπει να κτίσουμε».

Κέντρο καινοτομίας και επένδυση στη Γαλάζια Ανάπτυξη

Διαβεβαίωσε δε ότι η Κύπρος βρίσκεται στους σχεδιασμούς και πέρα από το 2023, λέγοντας ότι αποτελεί βασικό πυλώνα στον προγραμματισμό ανάπτυξης στην Ευρώπη, ενώ στο πλαίσιο της ενίσχυσης της παρουσίας της Royal Caribbean, υπέδειξε ότι αποφασίστηκε η συνεργασία με αριθμό ταξιδιωτικών πρακτόρων στο νησί.

Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στις συνέργειες της εταιρείας για προώθηση των τεχνολογικών εξελίξεων που σχετίζονται με την μπλε οικονομία, τη βιώσιμη χρήση των πόρων και τη διατήρηση ενός υγιούς οικοσυστήματος, σημειώνοντας ότι αυτά εξυπηρετούν και τους στόχους της ναυτιλιακής πολιτικής της Κύπρου.

Το στέλεχος της Royal Caribbean σημείωσε ότι η σχέση της εταιρείας με την Κύπρο ανθίζει και κτίζεται πάνω σε μια υπέροχη συνεργασία, με οφέλη για τον τουριστικό τομέα, ενώ εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για τα χρόνια που θα ακολουθήσουν. «Θέλουμε να κτίσουμε την φήμη του ονόματός μας εδώ στην Κύπρο και αυτό σημαίνει επένδυση στις σχέσεις και συνεργασίες».

Σάββας Περδίος και Βασίλης Δημητριάδης εξέφρασαν ικανοποίηση και ετοιμότητα για ενίσχυση της συνεργασίας. 
Ο Υφυπουργός Τουρισμού Σάββας Περδίος χαρακτήρισε πολύ σημαντική την ανακοίνωση για παρουσία της Royal Caribbean στην Κύπρο και πέρα από το 2023. «Εμείς διαβεβαιώνουμε ότι εδώ θα είμαστε, σε συνεργασία, να δουλέψουμε όσο πιο πολύ μπορούμε για την εταιρεία και για άλλες σαν και αυτήν», συμπλήρωσε.

Στις διευκολύνσεις που η Κύπρος πρόσφερε εν μέσω πανδημίας για την αλλαγή πληρωμάτων, αναφέρθηκε ο Υφυπουργός Ναυτιλίας, Βασίλης Δημητριάδης. «Η Κύπρος είναι ένα ναυτιλιακό κράτος και νιώθουμε υπεύθυνοι να στηρίξουμε τους ναυτικούς και όλο το προσωπικό που εργάζεται στα πλοία, γι αυτό λάβαμε την απόφαση, σαν Κυβέρνηση, να εξυπηρετήσουμε από την αρχή της πανδημίας».
 
Πέραν των 55 χιλιάδων ναυτικών, σημείωσε, επαναπατρίστηκαν με τη συμβολή της Κύπρου και υπενθύμισε την εγκριθείσα πρόταση της χώρας μας  για παγκόσμιο εμβολιασμό ναυτικών αλλά και το εθνικό πρόγραμμα εμβολιασμού, που καλύπτει περίπου 40 χιλιάδες ναυτικούς.

Χρίστος Καραβός:  Εκτίμηση προς την Κύπρο

Ο Δειυθυντής Ευρώπης της RC Xρίστος Καραβός χαρακτήρισε το πρώτο ταξίδι του Wonder of the Seas στην Κύπρο, το οποίο παραλήφθηκε μόλις πριν μία βδομάδα, ως εκτίμηση της εταιρείας προς την Κύπρο
Το κρουαζιερόπλοιο αναχωρεί σήμερα από το λιμάνι Λεμεσού καθώς αρχίζει κρουαζιέρες τον Μάρτιο στην Καραϊβική, ενώ το καλοκαίρι σαλπάρει για Βαρκελώνη, από όπου θα πραγματοποιεί κρουαζιέρες στη δυτική Μεσόγειο.

Enalios Media

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X