Νέα

  • Η ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟΥΣ ΩΚΕΑΝΟΥΣ

Η Microsoft επενδύει στην μπλε τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης σε σκάφη

Η Microsoft κάνει πράξη τη δέσμευση της για επενδύσεις στην ανθηρή, μπλε τεχνολογία, ηγούμενη ενός γύρου χρηματοδότησης 34 εκατομμυρίων δολαρίων για τη Nautilus Labs, μια τεχνολογική εταιρεία που αξιοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη για να ενισχύσει την αποτελεσματικότητα των σκαφών.

Αυτός ο γύρος ανεβάζει το σύνολο των αντληθέντων κεφαλαίων της Nautilus από σε περισσότερα από 48 εκατομμύρια δολάρια. Η εταιρεία θα χρησιμοποιήσει τα έσοδα για την ανάπτυξη νέων προϊόντων που ενισχύουν την αποδοτικότητα, την πρόσληψη νέων τεχνολογιών και το άνοιγμα και επέκταση νέων γραφείων σε βασικούς ναυτιλιακούς κόμβους.

Τα προϊόντα της Nautilus στοχεύουν στη βελτιστοποίηση της οικονομίας καυσίμου και της απόδοσης της επένδυσης ανά ταξίδι, μειώνοντας τις εκπομπές ρύπων. Αυτό περιλαμβάνει υποστήριξη αποφάσεων βάσει λογισμικού και εργαλεία συνεργασίας για τη μεγιστοποίηση των κερδών ισοδύναμης χρονικής ναύλωσης (TCE) για κάθε πλοίο, συνυπολογίζοντας περιορισμούς στη ναύλωση καθώς και μελλοντικές ευκαιρίες ναύλωσης.

Η Nautilus συνεργάζεται με πολλές εξέχουσες εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων των TotalEnergies, Eastern Pacific Shipping και Emirates Shipping Line. Σε ένα παράδειγμα δοκιμής για τη Ναυτιλία στον Ανατολικό Ειρηνικό, η πλατφόρμα εξοικονόμησε 43.000 δολάρια σε κόστος καυσίμων και βελτίωσε το TCE κατά τέσσερα τοις εκατό.

Προσφέρει επίσης εργαλεία για τον εντοπισμό πτώσεων στην απόδοση του σκάφους, όπως η πρόσθετη οπισθέλκουσα λόγω ρύπανσης, και προβλέπει πότε θα απαιτηθεί συντήρηση χρησιμοποιώντας μηχανική εκμάθηση.

Οι εταιρείες που κερδίζουν στην αγορά κινητοποιούν τώρα πόρους για να υιοθετήσουν μια συλλογική, βασισμένη σε δεδομένα προσέγγιση, για να μεταμορφώσουν τα ταξίδια τους. Εστιάζοντας στα υποκείμενα οικονομικά στοιχεία, αφαιρούν τα χαμένα καύσιμα και χρόνο από τις δραστηριότητές τους.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X