Νέα

  • ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Η Maersk παρουσίασε τη νέα εκτελεστική της ομάδα υπό τα ηνία της νέας ηγεσίας

Η ναυτιλιακή εταιρείας μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων Maersk με έδρα την Δανία, προχώρησε στο διορισμό νέας εκτελεστικής ηγεσίας ξεκινόντας τη χρονιά υπό τη διεύθυνση του Βίνσεντ Κλέρκ, ως Διευθύνοντος Συμβούλου.

Ο Κλέρκ ανέλαβε τα ηνία στην A.P. Moller – Maersk την 1η Ιανουαρίου 2023, μετά την αποχώρηση του προκατόχου του Σόρεν Σκού. Προηγούμενα εργαζόταν ως Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας,  Ocean & Logistic.

Η απόφαση για την επέκταση της διαχείρισης έρχεται πριν από την αναμενόμενη εξομάλυνση της αγοράς σε μία επικείμενη δύσκολη περίοδο, καθώς οι ναύλοι αρχίζουν να μειώνονται, με το τέλος της πανδημίας.

Οι εταιρείες τακτικών γραμμών απολάμβαναν θεαματικά κέρδη τα τελευταία δύο χρόνια, συμπεριλαμβανομένης της Maersk, η οποία αναμένει κέρδη για ολόκληρο το έτος, περίπου 37,0 δισ. $. Ωστόσο, λόγω της αναμενόμενης οικονομικής επιβράδυνσης, οι εταιρείες τακτικών γραμμών είναι έτοιμες για ισχυρούς κραδασμούς το 2023, καθώς οι επιπτώσεις του πληθωρισμού και της ύφεσης, αναμένεται να επηρεάσουν τον κλάδο.

Συγκεκριμένα, η αγορά ναυτιλιακών εμπορευματοκιβωτίων αισθάνεται ήδη τις πιέσεις της πλεονάζουσας χωρητικότητας που πιέζουν προς τα κάτω τα επιτόκια, τα οποία πλησιάζουν στους μέσους όρους της πενταετίας 2015-19, σύμφωνα με τον οίκο  Drewry. Επιπλέον, τα τελευταία δύο χρόνια χαρακτηρίστηκαν από μια φρενίτιδα παραγγελιών, που μέχρι σήμερα έχει συρρικνωθεί περίπου στα 6,7 εκατομμύρια teu, σύμφωνα με στοιχεία.

«Η επιχείρηση έχει λειτουργήσει καλά τα τελευταία χρόνια και έχουμε μια εξαιρετικά αφοσιωμένη και ικανή παγκόσμια ομάδα έτοιμη για τα επόμενα μίλια του μετασχηματισμού μας. Αντιμετωπίζουμε μια προκλητική παγκόσμια οικονομική προοπτική, μια μαλακή αγορά και ταυτόχρονα οι πελάτες μας προσπαθούν να βελτιώσουν ριζικά τις αλυσίδες εφοδιασμού τους για να τους κάνουν πιο ανθεκτικούς και ευέλικτους», δήλωσε ο Κλέρκ.

Με αυτά υπόψη ο νέος Διευθύνοντας Σύμβουλος, παρουσίασε τη νέα εκτελεστική ηγετική ομάδα της εταιρείας.

Η νέα οργανωτική δομή διαμορφώνεται γύρω από 15 ρόλους και τομείς ευθύνης, διευρυνόμενοι από τους πέντε προηγούμενους. Η Maersk είπε ότι η ομάδα θα κατέχει από κοινού την εκτέλεση της στρατηγικής Integrator της Maersk και έχει ως στόχο να «δημιουργήσει ισχυρή ευθυγράμμιση σε όλη την επιχείρηση καθώς και σαφή ιδιοκτησία και υπευθυνότητα, για βασικές πτυχές της επόμενης φάσης της στρατηγικής της Maersk.

«Αυτή η ομάδα περιλαμβάνει ηγέτες με μακρά θητεία στη Maersk και ηγέτες με εμπειρία εκτός της εταιρείας, φέρνοντας αυξημένη ποικιλομορφία σκέψης, ηλικίας, φύλου και εθνικότητας. Μαζί με την ομάδα, ανυπομονώ να συνεχίσουμε την ισχυρή μας ώθηση στην επόμενη φάση της στρατηγικής μας και είμαι ενθουσιασμένος που θα ξεκινήσω τη δουλειά στη νέα δομή και μαζί με όλους τους συναδέλφους της Maersk θα επιταχύνουμε τον επιχειρηματικό μας μετασχηματισμό».

Οι αλλαγές θα εφαρμοστούν  την 1η Φεβρουαρίου 2023.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X