Νέα

  • ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Η DP World σημειώνει ρεκόρ στο Ηνωμένο Βασίλειο  

Ο τερματικός σταθμός London Gateway  έσπασε το φράγμα των 2 εκατ. teu για πρώτη φορά και έγινε ο δεύτεροw μεγαλύτερος φορέας εμπορευματοκιβωτίων του Ηνωμένου Βασιλείου, παίρνοντας τα πρωτεία  από το Σαουθάμπτον.

Οι όγκοι στο Σαουθάμπτον μειώθηκαν κατά τη διάρκεια του 2022, στα 1,8 εκατ. teu από 1,87 εκατ. το 2021, σύμφωνα με τα στοιχεία της DP World, η οποία είναι και η διαχειρίστρια εταιρείας στο λιμάνι της Λεμεσού.

Ο συνολικός όγκος του Ηνωμένου Βασιλείου για τον παγκόσμιο φορέα εκμετάλλευσης λιμένων αυξήθηκε κατά 5% και σημείωσε νέο ρεκόρ 3,85 εκατ. teu, από 3,68 εκατ. teu το 2021.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της DP World στο Ηνωμένο Βασίλειο, ανέφερε ότι αυτή η εξαιρετική απόδοση δείχνει την ικανότητά της εταιρείας να τηρήσει τη δέσμευσή της για τόνωση της ανάπτυξης, υποστήριξη επιχειρήσεων, δημιουργία θέσεων εργασίας και βελτίωση του βιοτικού επιπέδου στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Μέσα σε μια δεκαετία, η London Gateway είναι πιθανό να διαχειρίζεται έως και το 30% του εμπορίου εμπορευματοκιβωτίων της χώρας. Το πάρκο εφοδιαστικής του με επίκεντρο το λιμάνι θα είναι ένα από τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη, θα απασχολεί 12.000 άτομα και θα υποστηρίζεται από επενδύσεις σε έναν δεύτερο σιδηροδρομικό τερματικό σταθμό και μια νέα τέταρτη θέση ελλιμενισμού.

Η DP World κατασκευάζει επί του παρόντος ένα τέταρτο αγκυροβόλιο στο London Gateway, ένα έργο 350 εκατομμυρίων λιρών που προβλέπεται να αυξήσει τη χωρητικότητα κατά ένα τρίτο και έχει προγραμματιστεί να ολοκληρωθεί το 4ο τρίμηνο του 2024.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X