Νέα

  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

Η ώρα της Γης – Χρειαζόμαστε επειγόντως μια νέα σχέση με τη φύση

Το 2021 είναι άλλη μία κρίσιμη χρονιά για τον πλανήτη και την ανθρωπότητα. Ταυτόχρονα με τη «μάχη» που δίνεται για την αντιμετώπιση της πανδημίας, οι παγκόσμιοι ηγέτες θα κληθούν να λάβουν πολύ σημαντικές αποφάσεις για τη βιώσιμη ανάπτυξη, την κλιματική κρίση, τη βιοποικιλότητα και τη φύση.

Τη φετινή Ώρα της Γης ενώνουμε τη φωνή μας για τη φύση! Στις 27 Μαρτίου, από τις 20.30 έως τις 21.30, σβήνουμε συμβολικά τα φώτα για μια ώρα. Στέλνουμε όλοι μαζί το μήνυμα για μια νέα αρχή.

Η Ώρα της Γης αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες παγκόσμιες συμμετοχικές εκστρατείες για το περιβάλλον και γίνεται κάθε χρόνο η αφορμή, ώστε να ενωθούν οι φωνές εκατομμυρίων ανθρώπων από όλο τον πλανήτη.

Με τα χρώματα της Ωρας της Γης (μπλε και πράσινο)  θα φωτιστεί το Προεδρικό Μέγαρο, το Σάββατο από τις 18.00 μέχρι τις 20. 30, όπου με κεριά θα σχηματιστούν τα 60 λεπτά.

Ανακοίνωση του Γραφείου της Επιτρόπου Περιβάλλοντος Κλέλιας Βασιλείου για την εκδήλωση «Ώρα της Γης» αναφέρει ότι «το Σάββατο, 27 Μαρτίου 2021, στις 8:30μμ, εκατομμύρια πολίτες σε περισσότερες από 180  χώρες σε όλο τον κόσμο θα σβήσουν συμβολικά τα φώτα για μία ώρα αναδεικνύοντας την επιτακτική ανάγκη για προστασία του πλανήτη μας από τις απειλές της κλιματικής αλλαγής».

Καταλήγοντας στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι ένας ακόμα στόχος της φετινής Ώρας της Γης είναι να συσπειρώσει τη νέα γενιά και να αποτελέσει μια μοναδική ευκαιρία, προκειμένου τα παιδιά και οι νέοι της χώρας μας να ενώσουν τις φωνές τους και να μετατρέψουν την αγωνία τους για τον πλανήτη σε διεκδίκηση ενός βιώσιμου μέλλοντος.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X