Νέα

  • ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Η Ταϊλάνδη απαγόρευσε τα αντηλιακά για να προστατεύσει τα κοράλλια της

H Ταϊλάνδη απαγόρευσε τη χρήση αντηλιακών προϊόντων στους τουρίστες που επισκέπτονται τα εθνικά θαλάσσια πάρκα της χώρας και κολυμπούν εκεί. Οπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το BBC, η κίνηση αυτή γίνεται σε μια προσπάθεια να προστατευθούν τα κοράλλια από τις τοξικές για αυτά χημικές ουσίες που υπάρχουν στα αντηλιακά.

Η αρμόδια κυβερνητική υπηρεσία της Ταϊλάνδης ανακοίνωσε ότι εντοπίστηκαν τέσσερα συστατικά των αντηλιακών προϊόντων τα οποία εμποδίζουν τη διαδικασία αναπαραγωγής των κοραλλιών, εξοντώνουν τις προνύμφες τους και προκαλούν τη θανατηφόρο λεύκανσή τους.

Ανάμεσα στις ουσίες που διαθέτουν τα αντηλιακά και καταστρέφουν τα κοράλλια είναι η οξυβενζόνη, η οκτινοξάτη και το 4-μεθυλβενζυλιδένιο. Το πρόστιμο για όσους δεν υπακούσουν στην απαγόρευση και χρησιμοποιήσουν αντηλιακά αγγίζει τα 2.000 δολάρια.

Ακόμη πάντως δεν έχει γίνει γνωστό πώς θα γίνεται ο σχετικός έλεγχος και γενικότερα με ποιους τρόπους θα εφαρμοστεί αυτή η απαγόρευση. Παρόμοιες απαγορεύσεις έχουν αποφασιστεί από τις αρχές της Χαβάης και του αρχιπελάγους Παλάου στον Ειρηνικό Ωκεανό.

Πηγή: Protagon.gr

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X