Νέα

  • ΜΠΛΕ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ

Η σύρραξη στο Ισραήλ, δημιουργεί σύννεφα στον τομέα της κρουαζιέρας στη Μεσόγειο

Σύννεφα στον ορίζοντα της κρουαζιέρας στην Ανατολική Μεσόγειο «μαζεύουν» οι εξελίξεις που σημειώνονται λόγω της τεταμένης κατάστασης στην Λωρίδα της Γάζας. Οι πρώτες ενδείξεις ότι εταιρίες που έχουν προγραμματίσει προσεγγίσεις στο «τρίγωνο» Ελλάδα, Τουρκία, Ισραήλ το ξανασκέφτονται ήρθαν από την Royal Caribbean ακύρωσε μια νέα γραμμή που είχε προγραμματιστεί για ταξίδια από το Ισραήλ στην Ελλάδα και την Κύπρο από τον επόμενο μήνα, επικαλούμενη ανησυχίες για την ασφάλεια λόγω της έντασης στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο απόπλους από το λιμάνι της Χάιφα θα ήταν ο πρώτος για το νέο πλοίο της εταιρείας, το “Odyssey of the Seas” και προοριζόταν να εκμεταλλευτεί μια διαδρομή που δημιουργήθηκε μεταξύ των τριών χωρών για ταξιδιώτες εμβολιασμένους κατά της COVID-19. Να σημειωθεί ότι από τα μέχρι ώρας γνωστοποιημένα προγράμματα τουλάχιστον τρείς εταιρίες κρουαζιέρας έχει εντάξει προσεγγίσεις στο Ισραήλ και παραμένει άγνωστο αν θα ακολουθήσου την «ρότα» της Royal Caribbean αναστέλλοντας προσωρινά τους πλόες στην εν λόγω ζώνη.

Η κρουαζιέρα της Ανατολικής Μεσογείου έχει πληρώσει μεγάλο τίμημα μέσα στην τελευταία πενταετία και πλέον καθώς το ρευστό στο γεωπολιτικό και όχι μόνο σκηνικό είχε οδηγήσει εταιρίες κρουαζιερόπλοιων να μεταφέρουν τα πλοία τους σε προορισμούς της Δυτικής Μεσογείου.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X