Νέα

  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

Η σφοδρή κακοκαιρία “Carmel” στις ακτές του Ισραήλ, πλησιάζει την Κύπρο

Έκτακτη ανακοίνωση για τη σφοδρή κακοκαιρία που θα πλήξει την Κύπρο από το βράδυ του Σαββάτου, εξέδωσε  το Τμήμα Μετεωρολογίας. Βαρομετρικό χαμηλό που σχηματίζεται το πρωί του Σαββάτου με κέντρο στην περιοχή της Ρόδου κινείται νοτιοανατολικά προς την περιοχή της Κύπρου και βαθαίνει ως αποτέλεσμα της δυναμικής αστάθειας που επικρατεί στην μέση ατμόσφαιρα. 

Λόγω του ότι ο αναμενόμενος καιρός κατά την περίοδο από τα μεσάνυχτα του Σαββάτου μέχρι και το απόγευμα της Δευτέρας, θα είναι σημαντικός, με μεγάλα ύψη βροχής, παρατεταμένες και ταυτόχρονα έντονες  καταιγίδες, σφοδρούς άνεμους και σημαντικό ύψος κύματος, το Τμήμα Μετεωρολογίας σε συνεννόηση με τους εταίρους του (Μετεωρολογικές Υπηρεσίες Ελλάδος και Ισραήλ) στο πρόγραμμα ονοματοδοσίας σημαντικών υφέσεων του οργανισμού των Ευρωπαϊκών Μετεωρολογικών Υπηρεσιών EUMETNET, αποφάσισε όπως του δώσει το όνομα «Carmel».  

Η συγκεκριμένη ονομασία βρίσκεται στον κατάλογο των ονομάτων των υφέσεων που προαποφασίστηκε από τους εταίρους, είναι το τρίτο όνομα του καταλόγου (τα προηγούμενα δύο δόθηκαν ήδη σε αντίστοιχες υφέσεις) και είναι ονομασία που δόθηκε από την Ισραηλινή Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Το όνομα «Carmel» παραπέμπει στο αντίστοιχο βιβλικό όρος και στην ομώνυμη πόλη των δυτικών ακτών του Ισραήλ. Το όνομα το συναντούμε και στη Κύπρο μεταξύ του Μαρωνίτικου πληθυσμού. 

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X