Νέα

  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

Η Σαγκάη είναι το πρώτο λιμάνι της Κίνας που επαναλειτουργεί στον τομέα της κρουαζιέρας μετά  από τρία χρόνια

Mε μεγάλη καθυστέρηση, η  Κίνα επαναλειτουργεί  τη βιομηχανία κρουαζιέρας της. Την Κυριακή 26 Μαρτίου, το λιμάνι της Σαγκάης άνοιξε ξανά για ένα κρουαζιερόπλοιο εσωτερικού,  για πρώτη φορά από την έναρξη της πανδημίας, πριν από τρία χρόνια. Αξιωματούχοι του λιμανιού δήλωσαν ότι ήταν μέρος μιας συνεχιζόμενης προσπάθειας που θα δει το λιμάνι να ανοίγει ξανά για διεθνείς κρουαζιέρες.

Πριν από την πανδημία, η Κίνα ήταν η ταχύτερα αναπτυσσόμενη αγορά στον τομέα της  βιομηχανίας κρουαζιέρας. Ενώ είχαν επιτραπεί περιορισμένα κάποιες εγχώριες κρουαζιέρες, τα μεγαλύτερα κρουαζιερόπλοια παρέμειναν σε αδράνεια καθώς η Κίνα διατήρησε μια αυστηρή πολιτική μηδενικών κρουσμάτων  μέχρι τα τέλη του 2022.

Η China Merchants, η οποία συνεργάζεται με τη Viking, για την έναρξη εργασιών  του πρώτου πολυτελούς κρουαζιερόπλοιου της Κίνας, επανέλαβε την υπηρεσία με το πρώτο ταξίδι της γραμμής σε πάνω από ένα χρόνο.

Το κρουαζιερόπλοιο πουλήθηκε από τη Viking στην κινεζική κοινοπραξία το 2021 και μετονομάστηκε σε Zhao Shang Yi Dun. Το κρουαζιερόπλοιο χωρητικότητας 48.700 τόνων εισήχθη ως Viking Sun το 2017 από την Fincantieri ως μέρος της επέκτασης της εταιρείας στον τομέα της κρουαζιέρας στον ωκεανό.

Τέθηκε για λίγο σε υπηρεσία το 2021 και έπλεε από το λιμάνι Shenzhen Shekou, προς τη Sanya στο Hainan, πριν επιστρέψει στο Shenzhen σε ένα δρομολόγιο 8 ημερών, σηματοδοτώντας την πρώτη, από μια προγραμματισμένων  Κινεζικών Παράκτιων Πολιτιστικών Κρουαζιέρων. Οι έλεγχοι για την πανδημία ανάγκασαν την εταιρεία να αναστείλει αργότερα τις εγχώριες κρουαζιέρες.

Η τελετή για την επανέναρξη της υπηρεσίας από τον διεθνή τερματικό σταθμό κρουαζιέρας έγινε στην περιοχή Hongkou της Σαγκάης.

Στελέχη των μεγάλων εταιρειών κρουαζιέρας έχουν εκφράσει τη βεβαιότητα ότι η κινεζική αγορά θα ανοίξει ξανά έως το 2024. Οι αναλυτές επισημαίνουν ότι θα χρειαστεί χρόνος στις γραμμές κρουαζιέρας για να επανατοποθετήσουν τα πλοία και  να επιστρέψουν στην Κίνα.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X