Νέα

  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

Η Ρωσία προσπαθεί να ανακτήσει αμερικανικό drone στη Μαύρη Θάλασσα

Προσπάθειες ανάκτησης των συντριμμιών ενός αμερικανικού drone που χτυπήθηκε από ρωσικό μαχητικό πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, καταβάλει η ρωσική κυβέρνηση.

Την Τρίτη, το Πεντάγωνο ανέφερε ότι ένα αμερικανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος MQ-9 Reaper, έπεσε  στη Μαύρη Θάλασσα όταν ένα ρωσικό μαχητικό χτύπησε την προπέλα του.

Το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ χαρακτήρισε το περιστατικό ως «θρασύδειλη παραβίαση του διεθνούς δικαίου». το Κρεμλίνο, ωστόσο, αρνήθηκε τις κατηγορίες.

Το άοπλο drone MQ-9 Reaper – ένα τηλεκατευθυνόμενο drone επιτήρησης/επίθεσης βάρους περίπου 12.000 λιβρών – έπεσε σε βαθιά νερά περίπου 75 μίλια νότια της χερσονήσου της Κριμαίας, το πρωί της Τρίτης. Δύο ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη Su-27 αναχαίτησαν το βραδυκίνητο drone και αφού το πέρασαν με μεγάλη ταχύτητα, έριξαν επανειλημμένα καύσιμα πάνω του, σύμφωνα με το Πεντάγωνο.

 Περίπου στις 07:00, ένα από τα τζετ χτύπησε την προπέλα του MQ-9, προκαλώντας τη συντριβή του στη Μαύρη Θάλασσα.

Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ δεν διαθέτει περιουσιακά στοιχεία πλοίων επιφανείας στη Μαύρη Θάλασσα με τα οποία να μπορεί να πραγματοποιήσει επιχείρηση ανάκτησης και ο Βόσπορος έχει κλείσει για τα ναυτικά πλοία από την αρχή της εισβολής στην Ουκρανία πέρυσι.

Το ρωσικό Πολεμικό Ναυτικό είναι η κυρίαρχη δύναμη στην περιοχή, αλλά είναι αβέβαιο εάν έχει την ικανότητα να βρει και να ανακτήσει ένα μικρό αεροσκάφος  ή κομμάτια ενός αεροσκάφους, σε βάθος χιλιομέτρων με τα διαθέσιμα μέσα του.

Οι αξιωματούχοι της άμυνας των ΗΠΑ επιβεβαίωσαν ότι η Ρωσία έχει αναπτύξει πλοία για να αναζητήσει το αεροσκάφος που καταρρίφθηκε, αν και τόνισαν ότι η αξία πληροφοριών του ήταν περιορισμένη.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X