Νέα

  • ΣΤΙΣ ΘΑΛΑΣΣΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Η Οδύσσεια ενός ναυαγού – Επιβίωσε 24 μέρες στη θάλασσα με κετσαπ και κύβους ζωμού

Η ιστορία καταγράφηκε στη θάλασσα της Καραϊβικής. Ένας 47χρονος άνδρας από την Δομινικανή Δημοκρατία επιβίωσε 24 μέρες στη θάλασσα της καταναλώνοντας κέτσαπ και κύβους λαχανικών 

Ο Έλβις Φρανσουά, εντοπίστηκε 120 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά του Πουέρτο Μπολιβάρ της Κολομβίας, όταν ένα αεροπλάνο είδε τη λέξη «βοήθεια» χαραγμένη στο σκάφος του.

«Δεν είχα φαγητό. Στο σκάφος υπήρχε μόνο ένα μπουκάλι κέτσαπ, σκόνη σκόρδου και κύβους λαχανικών και τα ανακάτεψα με λίγο νερό», είπε ο Φρανσουά σε ένα βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα κολομβιανός στρατός.

Ο 47χρονος είπε ότι επισκεύαζε το σκάφος του κοντά στο ολλανδικό τμήμα του νησιού Saint Martin τον Δεκέμβριο, όταν παρασύρθηκε λόγω των κακών καιρικών συνθηκών.

«Είκοσι τέσσερις μέρες – χωρίς γη και χωρίς κανέναν να μιλήσω. Δεν ήξερα τι να κάνω, δεν ήξερα πού βρισκόμουν. Κάποια στιγμή έχασα την ελπίδα μου», συμπλήρωσε.

Μετά τη διάσωση του μεταφέρθηκε στο λιμάνι της Καρχηδόνας, όπου έλαβε ιατρική φροντίδα και στη συνέχει παραδόθηκε στις αρχές για να μεταφερθεί στην πατρίδα του.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X