Νέα

  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

Η μαρτυρία επιβάτη την ώρα που τους ξύπνησαν ενώ καιγόταν το πλοίο στην Κέρκυρα

Σε εξέλιξη βρίσκεται ακόμη η αποβίβασε και διαδικασία μεταφοράς  σε παραπλέοντα πλοία και σκάφη οι 239 επιβάτες και 51 άτομα πλήρωμα που επέβαιναν στο πλοίο Euroferry Olympia το οποίο έπιασε φωτιά στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της Ερεικούσας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού καναλιού Σκαϊ , με την άφιξη των λέμβων στην Κέρκυρα θα ακολουθήσει η διαδικασία  ταυτοποίησης και  καταγραφής των επιβατών, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν αγνοούμενοι.

Ένα άτομο από τους επιβαίνοντες του πλοίου που παρουσίασε αναπνευστικά προβλήματα, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Κέρκυρας.

«Όλοι οι επιβαίνοντες θα μεταφερθούν στην Κέρκυρα με πλοία που σπεύδουν από τον νησί στο σημείο» ανέφερε στον ΣΚΑΪ 100,3 η περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα.  Το πλοίο βρίσκεται έξω από την Ερείκουσα.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφεραν επιβάτης οι γρήγορες αντιδράσεις του πληρώματος του πλοίου Euroferry Olympiα απέτρεψαν τα χειρότερα. Η φωτιά σύμφωνα με την ίδια μαρτυρία έφτασε στο ανοιχτό κατάστρωμα όπου ήταν οι επιβάτες, σε διάστημα 15 λεπτών από την ώρα που ξέσπασε.

Τε μέλη του πληρώματος, οι περισσότεροι Ιταλοί, αντέδρασαν αστραπιαία για να θέσουν υπό έλεγχο την κατάσταση και να προστατέψουν τους επιβάτες, ειδοποιόντας παράλληλα τις λιμενικές Αρχές.

Σύμφωνα με τις ίδιες μαρτυρίες, η φωτιά φέρεται να  ξεκίνησε από το γκαράζ. Εντούτοις τα αίτια της πυρκαγιάς δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά.

«Μας ξυπνήσανε 4.25 το πρωί, μια ώρα μετά εκκενώθηκε το πλοίο. Σε 15 λεπτά η φωτιά έφτασε στο ανοιχτό κατάστρωμα όπου βρισκόμασταν… Υπάρχουν οικογένειες και μικρά παιδιά, αλλά δεν υπήρξε πανικός. Μόλις βγήκαμε από τις καμπίνες στο ανοιχτό κατάστρωμα φαίνονταν οι καπνοί, καταλάβαμε ότι κάτι έχει πάρει φωτιά, αλλά δεν ξέραμε το μέγεθος» ανέφερε χαρακτηριστικά επιβάτης στον τηλεοπτικό σταθμό. 

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X