Νέα

  • Blue Economy
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

Η Μαρίνα Λάρνακας, άνοιξε τις πύλες της για το κοινό, σε μια ιδιαίτερη τελετή

Ανοικτή για το κοινό είναι πλέον η ιστορική Μαρίνα Λάρνακας, η ανάπλαση της οποίας αναλήφθηκε από την Kition Ocean Holdings. Οι επισκέπτες έχουν πλέον την ευκαιρία να επισκεφθούν χωρίς περιορισμούς, μια νέα Μαρίνα της οοποίας τα πρώτα δείγματα αλλαγής να είναι εμφανή.


Στη Μαρίνα Λάρνακας όπως ανέφερε σε ομιλία του ο Διευθύνων Σύμβουλος της Kition Ocean Holdings Πάνος Αλεξάνδρου, θα λειτουργήσει ελληνικού ύφους μοντέρνα ψαροταβέρνα, καντίνα με street food και σνακ, παιδότοπος/λούνα παρκ, γραφεία υπηρεσιών, πώλησης σκαφών και ειδών
θαλάσσης.

Επιπρόσθετα είπε, “από αυτά σε ένα ειδικά διαμορφωμένο χώρο θα λειτουργεί αγορά που θα φέρει το όνομα Μαρίνα Μάρκετ. Η Μαρίνα Μάρκετ θα φιλοξενεί μόνιμα 9 σπιτάκια με ντόπιες επιχειρήσεις που θα διαθέτουν προϊόντα, είδη φαγητού και ποτού ενώ σε ειδικές περιπτώσεις όπως
Χριστούγεννα, Φεστιβάλ και άλλες εκδηλώσεις θα φιλοξενεί και άλλες δραστηριότητες”.

Η Μαρίνα Λάρνακας θα έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει στους χώρους της μικρές και μεγάλες εκδηλώσεις ιδιωτικού και δημόσιου χαρακτήρα.
Παράλληλα η Μαρίνα θα διαθέτει 150 θέσεις στάθμευσης που θα μπορούν να εξυπηρετήσουν το κοινό που επιθυμεί να επισκεφθεί τη Μαρίνα ή γενικότερα το παραλιακό μέτωπο της Λεωφόρου Αθηνών. Η Μαρίνα θα προσφέρει δωρεάν τη στάθμευση μέχρι το τέλος Νοεμβρίου ενώ ταυτόχρονα θα διαθέτει ειδικά διαμορφωμένο χώρο στάθμευσης για τους ιδιοκτήτες σκαφών.

Οι επισκέπτες θα μπορούν να χρησιμοποιούν 3 εισόδους για να εισέρχονται και να εξέρχονται στους χώρους της Μαρίνας, 2 από την πλευρά της Λεωφόρου Αθηνών για αυτοκίνητα και πεζούς και 1 από την πλευρά του Επαρχιακού Γραφείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων Λάρνακας για αυτοκίνητα.
Από τις 28 Οκτωβρίου η Μαρίνα Λάρνακας θα είναι ανοικτή καθημερινά για το κοινό επί 24ωρου βάσεως.

Πεζοδρόμια, φωτισμός φιλικός στο περιβάλλον, διαβάσεις πεζών, πύλες και χώροι στάθμευσης είναι μόνο μερικά από τα έργα που πραγματοποιήθηκαν για τη δημιουργία υποδομών. Έργο υποδομής ιδιαίτερης αναφοράς είναι το υπερσύγχρονο σύστημα ασφαλείας με κάμερες που έχουν τη δυνατότητα παρακολούθησης και καταγραφής όλων των χώρων της Μαρίνας διασφαλίζοντας την ασφάλεια και την προστασία των ιδιοκτητών σκαφών αλλά και των επισκεπτών.

Σκοπός της εταιρείας είναι όπως η Μαρίνα παραμείνει στη διάθεση του κοινού σε όλη τη διάρκεια της Ά φάσης του έργου κατά την οποία θα πραγματοποιηθεί η ανάπτυξη της θαλάσσιας περιοχής της και
μέρος των χερσαίων αναπτύξεων. Θα έχει χωρητικότητα 650 θέσεις ελλιμενισμού για διάφορα μήκη σκαφών από 5 μέχρι 125 μέτρα.

Η νέα Μαρίνα θα διαθέτει σταθμό ανεφοδιασμού για σκάφη σε ένα
νέο κυματοθραύστη όπως και ένα σύγχρονο κτίριο γραφείων το οποίο θα φιλοξενεί τα γραφεία της Μαρίνας, τους ναυτοπροσκόπους, εστιατόρια, καφετέριες, χώρους αναψυχής και καταστήματα. Οι αναβαθμισμένες υπηρεσίες που θα προσφέρει η νέα Μαρίνα Λάρνακας θα περιλαμβάνουν την παροχή νερού, ηλεκτρισμού, διαδικτύου, ανεφοδιασμού και συντήρησης για όλες τις κατηγορίες σκαφών.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X