Νέα

  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

Η Κύπρος θα αφαιρέσει την σημαία της από πλοία του ρωσικού νηολογίου

Σε διαβουλεύσεις μαζί με την Κομισιόν βρίσκεται η Κυπριακή Δημοκρατία, εξετάζοντας το ενδεχόμενο αφαίρεσης της κυπριακής σημαίας από πλοία που είναι συμβεβλημένα με το ρωσικό νηολόγιο και ανέρχονται στα 22 σε αριθμό.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Loyds List, το Υφυπουργείο Ναυτιλίας εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο και τις προϋποθέσεις, κατόπιν της απόφασης της Διεθνούς Ένωσης Νηογνωμόνων, για αποβολή του ρωσικού ναυτιλιακού μητρώου.

Ήδη πολλοί νηογνώμονες έχουν επιβεβαιώσει την έξοδο τους από τη τις ναυτιλιακές δραστηριότητες που συνδέονται με τη Μόσχα.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του κύπριου Υφυπουργού, Βασίλη Δημητριάδη στο Lloyd’s List «Το μητρώο κυπριακής σημαίας εξετάζει και πιθανότατα θα αφαιρέσει όλα τα πλοία ρωσικής ιδιοκτησίας», δήλωσε στη ο Υφυπουργός Ναυτιλίας Βασίλης Δημητριάδης.

Η Λευκωσία παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις, κατά τις οποίες ο Διεθνής Σύνδεσμος Νηογνωμόνων απομάκρυνε το Ρωσικό Ναυτιλιακό Μητρώο και ζήτησε επείγουσα διευκρίνιση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, είπε ο κ. Δημητριάδης.

Ο κύριος Δημητριάδης εξήγησε ότι η Κύπρος, έχει διατυπώσει μία σειρά από ερωτήσεις στην Κομισιόν, που αφορούν τα επόμενα βήματα που πρέπει να γίνουν, ζητώντας ταυτόχρονα διευκρινίσεις για την ύπαρξη κατευθυντήριων γραμμών, ώστε να μπορέσουμε να έχουμε μια εναρμονισμένη προσέγγιση.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X