Νέα

  • ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Η Κύπρος για 1η φορά στην Προεδρία της Επιτροπής Μνημονίου Συνεννόησης της Μεσογείου για τον Έλεγχο Κράτους Λιμένα

Επιτυχία θεωρείται για την Κύπρο και την κυπριακή ναυτιλία, η εκλογή Κύπριου εκπροσώπου για πρώτη φόρα στην Προεδρία της Εκτελεστικής Επιτροπής του Μνημονίου Συνεννόησης της Μεσογείου για τον Έλεγχο Κράτους Λιμένα (Med-MoU). Η πιο πάνω εκλογή κατέστη δυνατή μέσα από συντονισμένες ενέργειες του Υφυπουργείου Ναυτιλίας με το Υπουργείο Εξωτερικών και αντικατοπτρίζει την απήχηση και την αναγνώριση που τυγχάνει η κυπριακή ναυτιλία, επιβεβαιώνοντας για ακόμη μία φορά ότι η ναυτιλία αποτελεί σημαντικό πρεσβευτή της Κύπρου τόσο σε περιφερειακό όσο και σε διεθνές επίπεδο.

Πέραν από την Κύπρο, μέλη στο Μνημόνιο είναι τα ακόλουθα κράτη: Αίγυπτος, Αλγερία, Ισραήλ, Ιορδανία, Λίβανος, Μάλτα, Μαρόκο, Τυνησία και Τουρκία. Σημειώνεται ότι στη σημερινή εκλογική διαδικασία όλα τα πιο πάνω κράτη στήριξαν την υποψηφιότητα της Κύπρου, πλην της Τουρκίας, η οποία έθεσε θέμα αναβολής της διαδικασίας.

Ο θεσμός του ελέγχου κράτους λιμένα έχει μεγάλη συμβολή στην άνοδο των επιπέδων ασφαλείας στη ναυτιλία και λειτουργεί στη βάση Μνημονίων Συνεννόησης κρατών σε συγκεκριμένες γεωγραφικές περιοχές του πλανήτη. Το Υφυπουργείο Ναυτιλίας εκφράζει την ικανοποίησή του για την εκλογή του στελέχους του, κ. Μιχαήλ Μιχαηλίδη Επιθεωρητή Πλοίων Α’, στην Προεδρία της Εκτελεστικής Επιτροπής του Μνημονίου για τα επόμενα τρία χρόνια.

Ο κ. Μιχαηλίδης με την πολυετή (πέραν των 25 χρόνων) εμπειρία και γνώση θα συμβάλει ουσιαστικά στην εδραίωση των επιπέδων ασφάλειας της ναυσιπλοΐας στην περιοχή της Μεσογείου, ενισχύοντας περαιτέρω την θέση της Κύπρου ως ένα από τα πιο σημαντικά ναυτιλιακά κέντρα τόσο στη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου όσο και στο παγκόσμιο ναυτιλιακό στερέωμα.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X