Νέα

  • ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Η Κυπριακή ναυτιλία στο επίκεντρο συνάντησης Α.Νεοφύτου, Ένωσης Πλοιοκτητών Κύπρου, ΥΦΥΝ και ΚΝΕ

Η Κυπριακή ναυτιλία βρέθηκε στο επίκεντρο επαφών του Προέδρου το ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου ο οποίος έγινε δεκτός στην Κυπριακή Ένωση Πλοιοκτητών όπου συναντήθηκε με τον τον Πρόεδρο κ. Ανδρέα Χατζηγιάννη και τον υφυπουργό Ναυτιλίας Βασίλη Δημητριάδη.

 Ικανοποίηση εξέφρασε ο κύριος Χατζηγιάννης για την σε βάθος συζήτηση στα θέματα της Κυπριακής ναυτιλίας. Σε δηλώσεις του ανέφερε ότι, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ είναι βαθύς γνώστης της κυπριακής ναυτιλίας και το ενδιαφέρον του είναι αμείωτο.

“Πιστεύει στην κυπριακή ναυτιλία και είναι από τις βασικές επιδιώξεις της κυβέρνησης η ανάπτυξη της κυπριακής ναυτιλίας σε βάθος χρόνου και σε αυτήν την προσπάθειά μας τους βρίσκουμε πάντα αρωγούς και υποστηριχτές. Είμαστε πολύ ευτυχείς που άνθρωποι σαν τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ, του κυβερνώντος κόμματος είναι τόσο κοντά στην κυπριακή ναυτιλία. Το ίδιο ισχύει και για τον Υπουργό μας ο οποίος με τη μεγάλη του πορεία στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι βαθύς γνώστης του πως λειτουργεί η ναυτιλία και στην Ευρωπαϊκή Ένωση στις Βρυξέλλες που είναι πολύ σημαντικό κομμάτι για τον καθορισμό της πολιτικής και τη συνέχεια της κυπριακής ναυτιλίας”.  

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου,ανέφερε ότι, στην Κύπρο για δεκαετίες ήταν γνωστή η ναυτιλία και στο άκουσμα της όλοι σκεφτόντουσαν τους Γερμανούς που διαχειρίζονταν τα πλοία και εγκαταστάθηκαν στη Λεμεσό. Εκτιμούμε είπε, τη συμβολή τους, όμως πιο ουσιαστική είναι η παρουσία των Κύπριων ιδιοκτητών πλοίων που έχουν τα γραφεία τους στην Κύπρο και τα οφέλη στην κυπριακή οικονομία είναι πολλαπλάσια.

“Υπάρχουν τεράστιες προοπτικές, είμαστε δίπλα στην πλοίο-ιδιοκτησία και με τον Υφυπουργό Ναυτιλίας είμαι σίγουρος πως τα δίκαια αιτήματα που έχουν τεθεί θα τύχουν και της σωστής επίλυσης από την κυβέρνησή μας”.

Ο Υφυπουργός ναυτιλίας Βασίλης Δημητριάδης εξήρε το ρόλο της κυπριακής πλοιοκτησίας που έχει αγκαλιάσει την κυπριακή σημαία και επενδύει στη χώρα μας.

Ο κύριος Δημητριάδης διαβεβαίωσε ότι, η κυβέρνηση είναι δίπλα στην πλοιοκτησία, στον Κύπριο πλοιοκτήτη για να μπορέσει να ενισχύσει αυτόν τον τομέα ακόμη περισσότερο για να έχει πολύ μεγαλύτερη συνεισφορά στην οικονομία του τόπου.  

Συνάντηση του Προέδρου του ΔΗΣΥ και του υφυπουργού, πραγματοποιήθηκε και με τα στελέχη του Κυπριακού Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου. Ο γενικός Διεθυντής του ΚΝΕ Θωμάς Καζάκος, αναφέρθηκε στην ουσιώδη συμβολή του ναυτιλιακού τομέα στην Κύπρο.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X