Νέα

  • ΣΤΙΣ ΘΑΛΑΣΣΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Η καταστροφή στο Μαυρίκιο συνεχίζεται – Νεκρά δελφίνια και άλλα θαλάσσια όντα

Για άλλη μία φορά η φύση πληρώνει το «τίμημα». ασύλληπτη η οικολογική καταστροφή που προκλήθηκε μετά το ναυάγιο ιαπωνικού φορτηγού πλοίου ανοιχτά του Μαυρικίου. 

Το πλοίο MV Wakashio προσάραξε σε κοραλλιογενή ύφαλο στη νοτιοανατολική ακτή του Μαυρίκιου στις 25 Ιουλίου και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τουλάχιστον 1.000 τόνοι πετρελαίου διέρρευσαν στη θάλασσα.

Σήμερα, η φύση πληρώνει ακριβά το τίμημα της ανθρώπινης αμέλειας και ανευθυνότητας με τα απότοκα της περιβαλλοντικής κρίσης από την τεράστια πετρελαιοκηλίδα να κάνουν ήδη την εμφάνισή τους.

Τουλάχιστον 13 δελφίνια βρέθηκαν νεκρά στην ακτή του Μαυρικίου ενώ ήδη πολλά ψάρια και καβούρια έχουν βρεθεί νεκρά στην περιοχή και όπως αξιολογούν έμπειροι οικολόγοι δυστυχώς αυτό οφείλεται λόγω της μόλυνσης των υδάτων από το πετρέλαιο ή της απόφασης των τοπικών αρχών να βυθίσουν το μπροστινό τμήμα του πλοίου.

Τα πτώματα των δελφινιών πρόκειται να σταλούν για ιατροδικαστική εξέταση με σκοπό να εξακριβωθούν οι ακριβείς αιτίες που κρύβονται πίσω από τον θάνατό τους σύμφωνα με την αστυνομία.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X