Νέα

  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

Η Ιταλία κατέσχεσε γιοτ υπερπολυτελείας που συνδέεται με τον Πούτιν

Οι ιταλικές Αρχές προχώρησαν στην κατάσχεση του μεγαγιότ Σεχεραζάντ, το οποίο εδώ και καιρό φημολογείται ότι ανήκει στον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Το πλήρωμά το οποίο αποτελείται στην πλειοψηφία του από Ρώσους τράβηξε την προσοχή των ντόπιων στη Marina di Carrara, όπου βρισκόταν αγκυροβολημένο, ενώ τα φώτα έπεσαν ολοκληρωτικά πάνω τους όταν όλα τα μέλη του πληρώματος έφυγαν μετά την εισβολή στην Ουκρανία. Ερευνητές που εργάζονται για τον Ρώσο πολιτικό Αλεξέι Ναβάλνι, ισχυρίζονται ότι έχουν στην κατοχή τους αρχεία που υποδηλώνουν ότι το μισό από το πλήρωμα του Σεχεραζάντ ήταν στην υπηρεσία προσωπικής ασφάλειας του Πούτιν, FSO.

Σύμφωνα με ιταλικά μέσα ενημέρωσης, οι ερευνητές πιστεύουν ότι ο πραγματικός ιδιοκτήτης είναι το πρώην στέλεχος της Rosneft, Eduard Khudainatov, μεγιστάνας του πετρελαίου και συνεργάτης του Πούτιν. Ο Khudainatov δεν αναφέρεται ρητά σε καμία λίστα κυρώσεων.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών της Ιταλίας ανέφερε μόνο ότι οι ερευνητές του βρήκαν «σημαντικούς οικονομικούς και επιχειρηματικούς δεσμούς του πραγματικού ιδιοκτήτη του σκάφους, με εξέχοντα πρόσωπα της ρωσικής κυβέρνησης, χωρίς να κατονομάσει τον ιδιοκτήτη.

Ένας εκπρόσωπος του υπουργείου είπε στην Washington Post ότι η κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων ήταν προσωρινή και ότι η Ιταλία ζήτησε από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο να προσθέσει το όνομα του ιδιοκτήτη στη λίστα κυρώσεων για την εισβολή στην Ουκρανία.

Με μήκος 460 πόδια, το Σεχεραζάντ είναι ένα από τα μεγαλύτερα ιδιωτικά γιοτ στον κόσμο, εξοπλισμένο με 28 καμπίνες, ένα χαμάμ, πλήρωμα 94 ατόμων και μια εσωτερική πισίνα. Ανήκει σε εταιρεία χαρτοφυλακίου στα Νησιά Μάρσαλ, η διαχείριση της οποίας είναι στο Μονακό και φέρει σημαία των Νησιών Κέιμαν.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X