Νέα

  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

Η Ινδική μετάλλαξη “χτύπησε” πληρώματα ελληνικών πλοίων – Σε διαθεσιμότητα πληρώματα της Caribbean

Η ανθρωπότητα παρακολουθεί με ανησυχία τα γεγονότα στην Ινδία όπου καταγράφεται ημερήσιο ρεκόρ κρουσμάτων και δεν προλαβαίνουν να θάβουν τους νεκρούς.

Ομως, έντονο πρόβλημα αντιμετωπίζουν επίσης ελληνικά πλοία που πήγαν σε λιμάνια της Ινδίας καθώς μέλη των πληρωμάτων τους προσβλήθηκαν από την ινδική μετάλλαξη του κορωνοϊού, όπως αναφέρουν πλοιοκτήτες.

Αν και τα πληρώματα δεν κατεβαίνουν στα λιμάνια, υπάρχουν κρούσματα-ορισμένα είναι σοβαρά- γιατί οι Ινδικές αρχές στέλνουν άτομα στα πλοία για να τα ελέγξουν με αποτέλεσμα να μεταδίδουν τον ιό, τονίζουν. “Τους έχουμε ζητήσει (Ινδούς) να ανεβαίνουν άτομα που έχουν κάνει το PCR (μοριακό) τεστ αλλά δεν μας ακούνε,” ανέφερε ένας πλοιοκτήτης.

Σε κάποιες περιπτώσεις, το οξυγόνο των πλοίων δεν επαρκεί με αποτέλεσμα να πρέπει να διακομιστούν με ελικόπτερα γιατί κινδυνεύουν ζωές. Είναι μια άλλη πτυχή της δύσκολης κατάστασης που έχει δημιουργήσει η έκρηξη κρουσμάτων Covid-19 στην Ινδία.

Σε διαθεσιμότητα βάζει τα πληρώματα από την Ινδία η Royal Caribbean International

Λόγω της επέλασης της Ινδικής μετάλλαξης του κορωναϊού έθεσε σε κατάσταση συναγερμού την Royal Caribbean International η οποία αποφάσισε να θέσει σε διαθεσιμότητα πληρώματα από την Ινδία ή πληρώματα της που βρίσκονται στην Ινδία .

Σύμφωνα με τα στοιχεία η εταιρεία βασίστηκε σε διάφορους λόγους που σχετίζονται με πρόσφατα ανακοινωθέντες ταξιδιωτικούς περιορισμούς και πολυπλοκότητες με τη μετακίνηση του πληρώματος από και προς την Ινδία, όπου τα κρούσματα COVID-19 συνεχίζουν να αυξάνονται. Τα μέλη του πληρώματος που βρίσκονται επί του παρόντος σε ξενοδοχεία εν αναμονή της ένταξής τους σε πλοίο ή βρίσκονται επί του παρόντος καθ’ οδόν (ήδη πετούν) θα ειδοποιηθούν επίσης και θα τους παρασχεθεί κατάλυμα σύμφωνα με τις οδηγίες καραντίνας, σύμφωνα με τη εταιρία.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X