Νέα

  • ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Η ιαπωνική Mitsui «τρέχει» για τροφοδοσία υδρογόνου στη ναυτιλιακή βιομηχανία

Kαθώς ο ανταγωνισμός αυξάνεται στον τομέα της ανάπτυξης υποδομών υδρογόνου, η πρόκληση των εταιρειών που επεκτείνουν τις δραστηριότητες τους προς αυτή την κατεύθυνση, μεγαλώνει. Μία από τις αρκετά υποσχόμενες συνεργασίας είναι και αυτή της νορβηγικής start-up HYON , με την ιαπωνική εμπορική και επενδυτική εταιρεία Mitsui & Co.

Οι εταιρείες είπαν ότι αυτή η συνεργασία θα θέσει το έδαφος για τη μεγάλης κλίμακας ανάπτυξη λύσεων τροφοδοσίας υδρογόνου για τον ναυτιλιακό τομέα.

«Η αγορά υδρογόνου αναμένεται να αναπτυχθεί σημαντικά στη ναυτιλιακή βιομηχανία, επιταχυνόμενη από αυστηρούς κανονισμούς, οδηγίες και πρωτοβουλίες για τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου», δήλωσε ο Kensuke Kubota, Γενικός Διευθυντής Μεταφορών & Μηχανημάτων της Mitsui. «Συνδυάζοντας το ιστορικό της Mitsui και το παγκόσμιο δίκτυο στη ναυτιλιακή βιομηχανία με την τεχνογνωσία της HYON στις λύσεις υδρογόνου, στοχεύουμε να κατακτήσουμε αυτή την ανάπτυξη και να διεισδύσουμε σε νέες αγορές», συμπλήρωσε.

Ως πρώτο βήμα της συνεργασίας, η HYON και η Mitsui θα πραγματοποιήσουν μια μελέτη σκοπιμότητας για τον καθορισμό των σχετικών παραμέτρων για την παγκόσμια παρουσία λύσεων τροφοδοσίας υδρογόνου, το σχέδιο ανάπτυξης, το κόστος και τις προδιαγραφές των τεχνικών λύσεων. Η μελέτη σκοπιμότητας θα πραγματοποιηθεί το δεύτερο εξάμηνο του 2022 και υπολογίζεται ότι θα είναι έτοιμη μέσα στους επόμενους έξι μήνες.

Hoisting cranes in the industrial zone of the Port in Kobe Hyogo Kansai Japan using for import export shipping and global business background

Μαζί, οι εταιρείες θα διερευνήσουν τις επιχειρηματικές ευκαιρίες που σχετίζονται με τη δημιουργία υποδομής τροφοδοσίας υδρογόνου στην Ευρώπη, την Ασία ή οποιαδήποτε άλλη γεωγραφική περιοχή. Η συμφωνία παρέχει επίσης την ευκαιρία για οικονομική και στρατηγική δέσμευση από τη Mitsui στην HYON.

Η Mitsui, είναι μία από τις κορυφαίες ιαπωνικές εμπορικές και επενδυτικές εταιρείες αξίας άνω των 40 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ενώ η HYON, ιδρύθηκε το 2017 με στόχο να επιταχύνει την ενεργειακή μετάβαση στον ναυτιλιακό τομέα. Με την υποστήριξη της Mitsui, η εταιρεία, η οποία έχει ως κύριους ιδιοκτήτες τη Saga Pure, τη Norwegian Hydrogen και τη Nel, προσπαθεί να επιταχύνει τη γρήγορη και ασφαλή ανάπτυξη για ανεφοδιασμό υδρογόνου σε πλοία.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X