Νέα

  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

Καταγγελίες για παράνομο ψάρεμα σε προστατευόμενη περιοχή στην Πάφο

Η ΕΤΑΠ Πάφου καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, τα φαινόμενα παράνομης αλίευσης εντός της προστατευόμενης περιοχής του θαλάσσιου πάρκου στα Μπάνια στην Κ. Πάφο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η ΕΤΑΠ έγινε δέκτης αρκετών παραπόνων ότι ερασιτέχνες ψαράδες εκμεταλλευόμενοι την απουσία λουομένων και έλλειψη εποπτείας, ψαρεύουν ανενόχλητοι με καλάμι και πετονιά εντός της προστατευμένης περιοχής. 

Ιδιαίτερα κρούσματα παρανομίας, προστίθεται στην ανακοίνωση,  έχουν καταγγελθεί και μετά τη δύση του ηλίου κατά την οποία οι παρανομούντες εκμεταλλεύονται την απουσία ναυαγοσωστών και λουομένων.

Όπως αναφέρει η ΕΤΑΠ, σε άλλες περιπτώσεις κατά τις πρωινές ώρες και πριν ακόμη οι ναυαγοσώστες αρχίσουν δουλειά, συγκεκριμένα άτομα που χρησιμοποιούν την περιοχή λουομένων ως κολυμβητές αρκετές φορές αλιεύουν χταπόδια. 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της ΕΤΑΠ , συνήθως τα άτομα αυτά χρησιμοποιούν την πρόσβαση που βρίσκεται στην ανατολική μεριά του πάρκου, προς το ξενοδοχείο Annabelle που είναι λιγότερο δημοφιλής για να μην γίνονται αντιληπτοί.

Επιπρόσθετα επαγγελματίες ή και ερασιτέχνες ψαράδες με βάρκες, ρίχνουν τα δίκτυα τους πολύ κοντά στις σημαδούρες και αλιεύουν σχεδόν στα όρια της περιοχής λουομένων με κίνδυνο σοβαρών θαλάσσιων ατυχημάτων ενώ η υπεραλίευση στην περιοχή συνεχίζεται απρόσκοπτα.

Η ΕΤΑΠ έχει απευθυνθεί με επιστολή στο Τμήμα Αλιέας και Θαλάσσιων Ερευνών και το καλεί να ενεργοποιήσει την υπηρεσία της καθώς και άλλες εποπτικές αρχές με στόχο την πάταξη της παρανομίας και βελτίωση των συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή, καταλήγει η ανακοίνωση.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X