Νέα

  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

Η Δύτρια με τα παγκόσμια ρεκόρ, χάθηκε στον αγαπημένο της βυθό – ένα ρεκόρ της το πέτυχε στην Κύπρο

Μοιραία φαίνεται να ήταν η τελευταία βουτιά με την παρέα της, της Ρωσίδας Ναταλίας Μολτσανόβα, της παγκοσμίου φήμης δύτριας, με εκατοντάδες διακρίσεις και άλλα τόσα ρεκόρ. Στις αρχές του Αυγούστου στην Ίμπιζα θα παρέδιδε μαθήματα ελεύθερης κατάδυσης σε φίλους της. Η βουτιά της στα 35 μέτρα, ήταν και η τελευταία, αφού δεν βγήκε ποτέ ξανά στην επιφάνεια της θάλασσας.

Ναταλία Μολτσανόβα: Θα παρέδιδε σε κάποιους φίλους της μαθήματα ελεύθερης κατάδυσης

Στις 2 Αυγούστου του 2015, η Ναταλία και μερικούς φίλους της βρέθηκαν στην Ίμπιζα, το πολυτελές ισπανικό τουριστικό θέρετρο. Όλοι μαζί με μια βάρκα έφτασαν ανοιχτά του νησιού Φορμεντέρα. Σύμφωνα με τα όσα είχαν γίνει γνωστά τότε, αφού διασκέδαζαν η Ναταλία θα παρέδιδε σε κάποιους από τους φίλους της μαθήματα ελεύθερης κατάδυσης.

Τίποτα δεν προμήνυε την τραγωδία που θα ακολουθούσε. Κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί τι θα συμβεί. Δεν επιχειρούσε για κάποιο νέο ρεκόρ, ούτε θα έκανε κάτι που δεν είχε κάνει ποτέ πριν στο παρελθόν.

Επιχείρησε βουτιά στα 35 μέτρα

Όπως είπαν όσοι ήταν παρόντες, η Ναταλία Μολτσανόβα βούτηξε με σκοπό να φτάσει τα 35 μέτρα. Μεγάλο βάθος αλλά η ίδια είχε βουτήξει πάμπολλες φορές σε βάθη διπλάσια και τριπλάσια από αυτά. Οι καιρικές συνθήκες ήταν άψογες. Ένα συνηθισμένο αυγουσιάστικο πρωινό στη Μεσόγειο.

Η Μολτσανόβα βούτηξε και όλοι περίμεναν πως μετά από λίγα λεπτά θα έβγαινε και πάλι στην επιφάνεια. Αυτό όμως δεν έγινε. Κανείς δεν γνωρίζει τι έγινε. Κανείς δεν θα μπορέσει να δώσει ποτέ απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα που προκύπτουν.

Ναταλία Μολτσανόβα: Το σώμα της ουδέποτε βρέθηκε

Ο γιος και οι φίλοι της ειδοποίησαν την ισπανική ακτοφυλακή. Οι έρευνες ξεκίνησαν άμεσα και χρησιμοποιήθηκε ακόμα και υποβρύχιο ρομπότ. Μάταια. Το σώμα της ουδέποτε βρέθηκε. Στις 5 Αυγούστου ανακοινώθηκε πως θεωρείται νεκρή.

«Φαίνεται ότι θα μείνει στη θάλασσα. Νομίζω θα της άρεσε αυτό το τέλος», ήταν τα λόγια του Αλεξεϊ Μολτσάνοβ, του αγαπημένου της γιου, όταν όλα πλέον είχαν τελειώσει.

Η γοητεία του κινδυνου

Κανείς δεν έμαθε τι έγινε και η 53χρονη γυναίκα έχασε τη ζωή της με τόσο τραγικό τρόπο. Και αυτό ακριβώς το μυστήριο είναι που μεγαλώνει το θρύλο της.

Είναι τραγικό το γεγονός ότι ένας άνθρωπος που έχει αφιερώσει τη ζωή του σε μια δραστηριότητα, χάνει τη ζωή του ακριβώς με αυτόν τον τρόπο. Αυτή, ακριβώς, όμως, είναι η γοητεία του κινδύνου.

Ναταλία Μολτσανόβα: Ασχολούνταν από μικρή με οτιδήποτε είχε σχέση με το υγρό στοιχείο

Το 2003 είναι η χρονιά που απογειώνει τη Ναταλία Μολτσανόβα. Πραγματοποιεί δύο εθνικά ρεκόρ σε στατική άπνοια και δυναμική άπνοια και λίγους μήνες από αυτή την επιτυχία κάνει παγκόσμιο ρεκόρ στη δυναμική άπνοια σε αγώνες που πραγματοποιήθηκαν στην Κύπρο!

Πέρα από τον υγρό στίβο, ωστόσο, η Μολτσάνοβα είχε και πολλές διακρίσεις και στον… πανεπιστημιακό. Είχε διδακτορικό στην «Παιδαγωγική Επιστήμη», έχει συγγράψει οκτώ επιστημονικά κείμενα και αρκετά εγχειρίδια προπονήσεων για τις καταδύσεις. Παράλληλα, ήταν αναπληρώτρια καθηγήτρια στο Δημόσιο πανεπιστήμιο φυσικής αγωγής, αθλητισμού, νεότητας και τουρισμού της Ρωσίας.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X