Νέα

  • ΜΠΛΕ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ

Η Αμαθούντα και η Αριάδνη ομορφαίνουν τα θαλάσσια νερά της Κύπρου

Έχεις μαγευτεί ή ακόμη; Είναι δύο από τις δώδεκα σπάνιες μεσογειακές φώκιες Monachus Monachus που ευημερούν στη θάλασσα της Κύπρου.

Οι φωτογραφίες είναι από το Χάρη Νικολάου, λειτουργό στο Τμήμα Δασών στον κλάδο βιοποικιλότητας και συντονιστής του προγράμματος προστασίας της μεσογειακής φώκιας, ο οποίος παρακολουθεί στενά την εξέλιξη των πανέμορφων θαλάσσιων θηλαστικών.

Είναι η Αμαθούντα και η Αριάδνη, στη Λεμεσό και Ακάμα αντίστοιχα και συχνά ο λάτρης του θαλάσσιου περιβάλλοντος, μοιράζεται μαζί μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, υπέροχες φωτογραφίες από φώκιες να απολαμβάνουν το θαλασσινό νερό και να παίζουν κρυφτό με τον ήλιο.

Τις φώκιες Monachus Monachus τις συναντούμε συνήθως στην περιοχή που βρίσκονται οι θαλασσινές σπηλιές στην Πόλη Χρυσοχούς , χώρος όπου επιλέγουν να φέρουν στον κόσμο τα μικρά τους. Αριθμούν περίπου στις δώδεκα και είναι προστατευόμενο είδος. Συνήθως γεννούν τους μήνες Οκτώβριο και Νοέμβριο μήνες κατά τους οποίους η θαλασσοταραχή στην περιοχή, ανεβάζει τα ποσοστά θνησιμότητας, αφού τα νεογνά πεθαίνουν στα μανιασμένα κύματα και τους βράχους.

Η Αριάδνη είναι «η μητέρα της Αφροδίτης (που απεβίωσε μερικές βδομάδες μετά τη γέννηση της) και του Κινύρα, που διαβιεί σε θαλάσσια απομακρυσμένη περιοχή του Ακάμα».

Ακόμα δεν έχετε πεισθεί για την ανάγκη να έχουμε καθαρές θάλασσες;

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X