Νέα

  • Blue Economy

ΕSPO AWARD 2022 : Αφιερωμένο στη συνδεσιμότητα λιμανιών και πόλεων

Στη συνδεσιμότητα είναι αφιερωμένο το Βραβείο ESPO 2022, για την Κοινωνική Ένταξη των Λιμένων με την αντίστοιχη διαγωνιστική διαδικασία και διοργανώνεται για 14η χρονιά. Το θέμα του θεσμού φέτος είναι : «Ο ρόλος των θαλάσσιων επιβατικών μεταφορών στην ενίσχυση της συνδεσιμότητας της πόλης και στην προστιθέμενη αξία για την τοπική κοινωνία».

Τα λιμάνια της Ευρώπης υποδέχονται κάθε χρόνο εκατοντάδες εκατομμύρια επιβάτες, είτε ως ταξιδιώτες, τουρίστες είτε ως επιβάτες. Σε πολλά σημεία, η θαλάσσια σύνδεση εξασφαλίζει την κύρια σύνδεση της πόλης με πόλεις άλλων χωρών ή με την ηπειρωτική χώρα. Ως εκ τούτου, τα λιμάνια της Ευρώπης διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στο να μπορούν οι άνθρωποι να επισκέπτονται πολλές όμορφες πόλεις-λιμάνια της Ευρώπης και να ανακαλύπτουν την πολιτιστική και ιστορική κληρονομιά τους.

Ταυτόχρονα, τα πορθμεία συνδέουν λιμάνια σε διαφορετικές ή ίδιες χώρες ή ακόμη και μέρη μιας πόλης και ενισχύουν τη βιώσιμη συνδεσιμότητα αυτών των πόλεων.
Το ESPO Award 2022 θα απονεμηθεί στον φορέα διαχείρισης λιμένων που έχει αναπτύξει μια σειρά πρωτοβουλιών ή/και στρατηγικής σε συνεργασία με τους διάφορους ενδιαφερόμενους φορείς και την πόλη για την ενίσχυση των θαλάσσιων συνδέσεων επιβατών και της συνδεσιμότητας εντός της πόλης ή με άλλες πόλεις και περιοχές της Ευρώπης, είτε πρόκειται για τους πολίτες της είτε για το γεγονός ότι επιτρέπει σε επισκέπτες από όλο τον κόσμο να επισκεφθούν και να ανακαλύψουν την πόλη και να φέρουν επιπλέον αξία για την τοπική κοινωνία.

Ο ρόλος του λιμανιού στην ενίσχυση της συνδεσιμότητας μέσω της ομαλής σύνδεσης με την ακτή του πλοίου, καθώς και οι προσπάθειες του λιμανιού να δώσει στους επισκέπτες μια πρώτη καλή εντύπωση για την πόλη ή την περιοχή είναι σημαντικά κριτήρια. Η περιβαλλοντική και κοινωνική βιωσιμότητα του έργου ή της στρατηγικής θα αποτελέσει προϋπόθεση για την κατάκτηση του βραβείου ESPO 2022.

Οι υποβολές έργων πρέπει να φτάσουν στη Γραμματεία του ESPO το αργότερο έως την Παρασκευή 8 Ιουλίου 2022. Το έντυπο αίτησης και οι όροι εντολής είναι διαθέσιμοι στην ιστοσελίδα του ESPO.
Το 14ο βραβείο ESPO θα απονεμηθεί επίσημα κατά τη διάρκεια τελετής απονομής βραβείων και δείπνου, το οποίο θα λάβει χώρα τον Νοέμβριο του 2022 στις Βρυξέλλες.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X